Antena Meniu Search
x

Rușii acuză că jurnalistul francez Frédéric Leclerc-Imhoff, ucis în Donbas, era un ”mercenar străin”

Autoritățile din Donbas, unde jurnalistul de la BFMTV Frédéric Leclerc-Imhoff, în vârstă de 32 de ani, a fost ucis de o schijă de obuz în timp ce acoperea o operaţiune umanitară, îl acuză pe tânărul francez că este un ”mercenar străin”.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 31.05.2022, 11:29

După ce l-au ucis în Donbas, rușii l-au acuzat pe jurnalistul francez Frédéric Leclerc-Imhoff că era un ”mercenar străin”
După ce l-au ucis în Donbas, rușii l-au acuzat pe jurnalistul francez Frédéric Leclerc-Imhoff că era un ”mercenar străin” - Twitter

În timp ce Franţa îl plânge pe jurnalist, Rusia îl defăimează, comentează Le Figaro. ”Este puţin probabil ca cetăţeanul francez care a murit luni să aibă legătură cu jurnalismul”, afirmă autoritățile separatiste pro-ruse luni, într-un comunicat. ”El se putea ocupa de livrări de muniţie până la poziţiile armatei ucrainene”, acuză acesta.

Autorităţile separatiste ruse anunţă că ”presa ucraineană nu-l consideră drept un jurnalist, ci un voluntar”. Potrivit acestora, Frédéric Leclerc-Imhoff era un ”mercenar străin”, ”un complice al forţelor de extremă dreapta”.

Pe de altă parte, redacţia BFMTV ”este în doliu în această seară”, a anunţat directorul general al BFMTV Marc-Olivier Fogiel, după ce a aflat despre moartea jurnalistului.

Tânărul în vârstă de 32 de ani este al optulea jurnalist ucis în Ucraina, potrivit Reporter sans frontières (RSF).

Pe acelaşi subiect

Un jurnalist francez, rănit mortal de schija unui obuz

El este primul francez rănit mortal de ”schija unui obuz în timp ce acoperea o operaţiune umanitară”, a anunţat BFMTV imediat după anunţarea morţii jurnalistului, într-un mesaj postat pe Twitter, de către preşedintele francez Emmanuel Macron.

”Se gândea tot timpul la misiunea sa. Ceea ce domină în această seară la noi este durerea şi tristeţea, dar şi o formă de mândrie (...). Această misiune este, fără îndoială, una dintre cele mai periculoase”, a declarat, foarte emoţionat, Marc-Olivier Fogiel.

Parchetul Naţional francez Antiterorist (PNAT) a anunţat că a deschis o anchetă cu privire la crime de război.

Ancheta a fost încredinţată Oficiului central de luptă împotriva crimelor împotriva umanităţii, genocidelor şi crimelor de război (OCLCH) şi vizează, de asemenea, ”rănirea colegului său Maxime Brandstaetter”, care era prezent în timpul reportajului, a precizat PNAT.

”Ancheta vizează capete de aducere atingere voită la adresa vieţii unei persoane protejate de dreptul internaţional al conflictelor armate, atacuri deliberate vizând persoane care nu iau parte în mod direct la conflicte şi atacuri deliberate vizând personal şi vehicule folosite în cadrul unei misiuni de ajutor umanitar”, a anunţat parchetul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Stiri externe » Rușii acuză că jurnalistul francez Frédéric Leclerc-Imhoff, ucis în Donbas, era un ”mercenar străin”