Antena Meniu Search
x

Video "E devastator!" Oameni îngheţati în case, pe străzi, în mașini sau sub troiene uriașe. 60 de morți după "ciclonul bombă" din SUA

Bilanţ dramatic după ciclonul care a măturat Statele Unite de la un capăt la altul. Aproape 60 de persoane şi-au pierdut viaţa în diferite regiuni ale ţării, potrivit unor date încă provizorii. 28 de victime s-au înregistrat doar în vestul statului New York, unde situaţia este comparată cu cea dintr-o zonă de război. Oamenii au murit îngheţaţi în case şi în propriile maşini după ce temperaturile au scăzut sub minus 45 de grade Celsius. Alţii s-au prăbuşit în timp ce încercau să îndepărteze troienele uriaşe. Iar ninsoarea şi viscolul încă nu s-au încheiat. 

de Redactia Observator

la 27.12.2022, 09:55

Vezi și

În vestul statului New York, la Buffalo şi în împrejurimi, stratul de zăpadă a depăşit un metru şi douăzeci de centimetri. Mașinile au fost îngropate în nămeţi, pe zeci de drumuri nu se poate circula, iar stațiile electrice au înghețat. Chiar și utilajele de deszăpezire sau salvările au rămas blocate în zăpadă. Circulaţia auto a fost interzisă în zonă dar mulţi oameni au pornit totuşi la drum deoarece, blocaţi în case, nu mai aveau ce mânca. 

Kathy Hochul, guvernatorul statului New York: Va intra în istorie drept cea mai devastatoare furtună din oraşului Buffalo. Cu toţii gândim în termeni istorici, dar această furtună e într-adevăr cea care va rămâne în memorie. Şi încă suntem în mijlocul ei. Încă avem oameni care trebuie salvaţi. 

Zeci de oameni au fost găsiţi îngheţati în case, în maşini, pe stradă, sub nămeţi 

Serviciile de urgenţă au primit mii de apeluri. În multe cazuri, salvatorii au ajuns prea târziu. Zeci de oameni au fost găsiţi îngheţati în case, în maşini sau pur şi simplu pe stradă, sub nămeţi. 

Pe acelaşi subiect

E devastator, e ca şi cum ai merge într-o zonă de război. 

Amploarea furtunii este fără precedent, spun meteorologii americani. Fenomenele extreme se întind din zona Marilor Lacuri, de lângă Canada, până la Rio Grande, de-a lungul graniței cu Mexicul. 

Nigel Hay, meteorolog: Sunt la Crystal Beach, pe marginea apei. Dar dacă ies acum, probabil vă daţi seama după faţa mea, care-i roşie, e rău aici. Sunt şocat. Acolo e plaja. 

Magazine jefuite în timpul viscolului

Au fost şi americani care au profitat de faptul că autorităţile s-a concentrat pe salvări și operațiuni de urgență. Mai multe magazine au fost jefuite în timpul viscolului. 

Furtuna a afectat traficul aerian în toată ţara, inclusiv în California, singurul stat care a scăpat de alerta de vreme rea. Mii de curse aeriene au fost anulate sau au avut mari întârzieri, iar pasagerii au rămas blocaţi în aeroporturi chiar în zilele de Crăciun. 

Cel mai afectat a fost aeroportul internaţional din Denver, unde peste o mie de zboruri au fost anulate. Pentru a-i înveseli pe călători, angajaţii le-au cântat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » "E devastator!" Oameni îngheţati în case, pe străzi, în mașini sau sub troiene uriașe. 60 de morți după "ciclonul bombă" din SUA