Antena Meniu Search
x

Video Tragedii în SUA după trecerea ”ciclonului-bombă”. Oamenii au murit înghețați în case sau în mașini

Bilanţ dramatic după ciclonul bombă care a mărutat Statele Unite de la un capăt la altul. Un prim bilanţ vorbeşte despre proximatic 50 de morţi. Oamenii au murit îngheţaţi în case şi în propriile maşini după ce temperaturile au scăzut sub -45 de grade Celsius. Este un bilanţ provizoriu însă. Sunt în continuare zone izolate şi autorităţile americane se tem că alţi oameni sunt îngropaţi sub blocurile de gheaţă şi zăpadă.

de Redactia Observator

la 26.12.2022, 19:50

Vezi și

În vestul statului New York, stratul de zăpadă a depășit un metru în unele zone. Mașinile au fost acoperite de nămeţi, pe zeci de drumuri nu se poate circula, iar stațiile electrice au înghețat. Chiar și utilajele de deszăpezire sau salvările au rămas blocate în zăpadă.

Kathy Hochul, guvernatorul statului New York​: Va intra în istorie drept cea mai devastatoare furtună din oraşului Buffalo.

Zeci de oameni au fost găsiţi îngheţati în case, în maşini sau pe stradă

Serviciile de urgenţă au primit mii de apeluri. În multe cazuri, salvatorii au ajuns prea târziu. Zeci de oameni au fost găsiţi îngheţati în case, în maşini sau pur şi simplu pe stradă, sub nămeţi.Amploarea furtunii este fără precedent, spun meteorologii americani. Fenomenele extreme se întind din zona Marilor Lacuri, de lângă Canada, până la Rio Grande, de-a lungul graniței cu Mexicul.

Pe acelaşi subiect

Nigel Hay, meteorolog: Sunt la Crystal Beach, pe marginea apei. Dar dacă ies acum. probabil vă daţi seama după faţa mea, care-i roşie, e rău aici. Întorc camera, ca să puteţi vedea. Sunt şocat. Acolo e plaja.

În Statele Unite, doar California a scăpat de alerta de vreme rea.Au fost şi americani care au profitat de faptul că autorităţile s-a concentrat pe salvări și operațiuni de urgență. Mai multe magazine au fost jefuite în timpul viscolului.

Zeci de mii de americani nu au mai ajuns acasă de Crăciun. Doar ieri, peste 3.000 de curse aeriene au fost anulate şi aproape 7000 au avut întârzieri. Cel mai afectat a fost aeroportul internaţional din Denver, unde peste o mie de zboruri au fost anulate. Pentru a-i înveseli pe călători, angajaţii le-au cântat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Tragedii în SUA după trecerea ”ciclonului-bombă”. Oamenii au murit înghețați în case sau în mașini