Antena Meniu Search
x

Ei sunt criminalii lui Nicu Chirilă. Românul a fost ucis în Italia din răzbunare

Criminalii românului Nicu Chirilă, ucis în Italia, sunt Ilir Marku, un albanez în vârstă de 49 ani și Cosimino Mirko Lettieri, un italian de 32 de ani. Cei doi sunt acuzați de jaf și omucidere.

Criminalii românului Nicu Chirilă, ucis în Italia, sunt Ilir Marku, un albanez în vârstă de 49 ani și Cosimino Mirko Lettieri, un italian de 32 de ani. Cei doi sunt acuzați de jaf și omucidere.

Cei doi au fost arestaţi de poliţia din Bologna, fiind acuzaţi că l-au ucis pe Nicu Chirilă, un muncitor român de 55 ani, rezident în Italia de 15 ani.

Suspecţii au ajuns în custodia poliţiei după ce anchetatorii au reconstituit filmul atacului ce a avut loc la începutul lunii octombrie. Se pare că motivul atacului a fost răzbunarea.

Românul Nicu Chirilă a murit pe patul spitalului după 40 de zile de chinuri. El a fost bătut crunt la Bologna, în via Della Beverara, pe data de 6 octombrie, de niște persoane necunoscute, care i-au furat telefonul mobil.

Pe acelaşi subiect

Internat de urgență la Spitalul Maggiore, și-a dat sufletul în dimineața zilei de joi, 15 noiembrie, după 40 de zile de suferință. Vineri, 23 noiembrie, autoritățile italiene au făcut publice numele celor care i-au luat viața românului nostru: Ilir Marku, un albanez în vârstă de 49 anni și Cosimino Mirko Lettieri, un italian de 32 de ani. Cei doi sunt acuzați de jaf și omucidere.

Motivul crimei: răzbunarea

Cu puțin timp înaintea atacului, în ziua respectivă, Nicu Chirilă fusese la barul din Via della Beverara, unde Ilir Marku se certa cu un marocan pentru chestiuni legate de bani.

Chirilă, prieten de-al marocanului a sărit în apărarea sa și astfel, izbucnește o adevărată încăierare sub ochii bătrânilor care jucau cărți. Chirilă a scos un cuțit cu care l-a atacat pe albanez, dar a reușit să îi atingă doar haina și pantalonii.

Românul s-a stins după 40 de zile de chin şi agonie

Marku şi-a chemat un prieten italian, pe Cosimino Lettieri și împreună se duc să-l caute pe român. Îl găsesc după circa o jumătate de oră în stația de autobuz, nu departe de Beverara, unde l-au masacrat în bătaie. Cei doi se întorc la bar și sunt văzuți de persoanele prezente cu mâinile murdare de sângele conaționalului nostru, scrie rotalianul.com.

Nicu a rămas jos pentru câteva minute. Apoi, cu greu, s-a ridicat şi a mers la autobuz. A ajuns acasă, unde locuia de mai mulți ani împreună cu fratele și cumnata sa. Bărbatul le-a spus că se simte rău, iar în momentul în care a a început să-i curgă sânge dintr-o ureche, cumnata acestuia a chemat ambulanța.

A fost dus la spitalul Maggiore din Bologna. Avea două coaste rupte și o traumă, care părea să-i nu-i pună în pericol viața. Starea lui Nicu s-a agravat  în 11 octombrie, când românul a intrat în comă. Pancreasul său a cedat din cauza loviturilor primite.

A fost operat de mai multe ori, medicii făcând tot ce le-a stat în putere ca să îi salveze viaţa. Din nefericire, însă, ieri dimineaţă Nicu Chirilă s-a stins.

Nicu era venit în Italia de 15 ani. Locuia în zona Mazzini şi de 12 ani lucra ca muncitor mecanic pentru o societate din Ponte Ronca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Ei sunt criminalii lui Nicu Chirilă. Românul a fost ucis în Italia din răzbunare