Antena Meniu Search
x

Franţa, sceptică faţă de anunţurile Ucrainei privind desfăşurarea contraofensivei. Macron: Trebuie să acceptăm că va dura câteva săptămâni sau luni

Război în Ucraina. Contraofensiva continuă cu dificultate, dar soldaţii Kievului anunţă că au eliberat deja un al optulea sat de sub ocupaţia ruşilor. Kremlinul neagă informaţiile şi susţine că distruge cantităţi uriaşe de echipamente militare oferite Ucrainei de partenerii occidentali. Mai mult, Moscova spune că a distrus o întreagă fortăreaţă cu ajutorul unui tanc încărcat cu explozibil, care a fost controlat de la distanţă, ceea ce ar însemna că a apărut o nouă tactică pe front.

de Redactia Observator

la 20.06.2023, 08:24

Vezi și

Ucraina a anunţat că a eliberat a opta localitate din sud-estul ţării. De această dată a fost vorba despre un sat din regiunea Zaporojie.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Rusia va pierde teritoriile ocupate. Nu există și nu va exista alternativă la pașii noștri spre eliberare.

Previzibil, Moscova a refuzat să confirme victoria ucrainenilor.

Igor Konașenkov, purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării: Trei atacuri ale unităților consolidate ale Forțelor Armate Ucrainene au fost respinse în cursul zilei.

Pe acelaşi subiect

Institutul pentru Studiul Războiului menţionează faptul că această contraofensivă ucraineană se dovedeşte cât se poate de dificilă, chiar dacă soldaţii Kievului beneficiază de armament modern şi unii dintre ei sunt instruiţi în Occident. De altfel, şi preşedintele Franţei se dovedeşte a fi sceptic faţă de anunţurile triumfaliste ale armatei lui Volodimir Zelenski.

Emmanuel Macron, președintele francezAş fi atent la aceste avansuri, pentru că sunt în desfășurare și cred că trebuie să acceptăm că vor dura câteva săptămâni sau chiar câteva luni.

Avansarea rapidă în NATO este un alt punct în care Ucraina stagnează. Cel puţin la următorul summit, cel de la Vilnius.

Jens Stoltenberg, Secretar General NATONu discutăm să emitem o invitație oficială. Ceea ce discutăm este cum să aducem Ucraina mai aproape de NATO.

SUA nu vor Ucraina în NATO

Declaraţia survine după ce - în weekend - preşedintele Joe Biden s-a pronunţat ferm împotriva acceptării Ucrainei în NATO, în alte condiţii decât restul statelor-membre ale Blocului Nord-Atlantic. Liderul american a reamintit faptul că, în afara faptului că trebuie să câştige războiul, Kievul are o listă întreagă de obiective de atins pentru a fi admisă în NATO, iar asta va dura nişte ani buni.

În consecinţă, prioritatea Ucrainei trebuie să fie victoria împotriva Rusiei. Analiştii militari spun că atacurile pe patru sectoare de front ale Kievului nu par să fie cea mai bună soluţie, atât timp cât câştigurile teritoriale sunt limitate. În plus, trupele pot obosi mult mai rapid, iar asta înseamnă chiar necesitatea unor pauze operaţionale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Stiri externe » Franţa, sceptică faţă de anunţurile Ucrainei privind desfăşurarea contraofensivei. Macron: Trebuie să acceptăm că va dura câteva săptămâni sau luni