Antena Meniu Search
x

Explozie într-o moschee șiită din Kandahar, în timpul rugăciunii de vineri. Cel puțin 32 de morți și 53 de răniți

Cel puţin 32 de persoane au fost ucise, iar alte 53 rănite în explozii, vineri, într-o moschee şiită din oraşul Kandahar, în sudul Afganistanului, în timpul marii rugăciuni, potrivit unei surse medicale, relatează AFP.

De Redactia Observator la 15.10.2021, 14:54
Explozie într-o moschee șiită din Kandahar, în timpul rugăciunii de vineri. Cel puțin 32 de morți și 53 de răniți
Explozie într-o moschee șiită din Kandahar, în timpul rugăciunii de vineri. Cel puțin 32 de morți și 53 de răniți - Twitter

Exploziile au vizat acest lăcaş şiit de cult, situat în centrul Kandaharului, în timpul marii rugăcuni săptămânale, vineri, a constatat un jurnalist AFP.

”Suntem întristaţi să aflăm că o explozie a avut loc la o moschee a confreriei şiite (...) din oraşul Kandahar, în care un anumit număr de compatrioţi de-ai noştri au fostrăniţi şi ucişi”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter un purtător de cuvânt taliban, Qari Sayed Khosti.

Un martor, care a cerut protecţia anonimatului, a declarat AFP că a auzit trei explozii, una la intrarea principală a moscheei, alta la poarta de sud şi a treia în locul în care credincioşii îşi făceau abluţiunile.

Aproxmativ 15 ambulanţe au fost trimise la faţa locului, iar forţe de securitate talibane au fost desfăşurate la faţa locului, unde accesul a fost blocat, a constatat jurnalistul AFP.

Primele imagini din interiorul moscheei, care nu au putut fi autentificate imediat, surprind corpuri însângerate întinse pe jos, în Moscheea Fatemieh, cunoscută de asemenea sub numele Moscheea Imam Bargah.

Aceste explozii au loc la o săptămână după un atentat sinucigaş vizând o moschee şiită în Kunduz (nord-est), revendicat de organizaţia Statul Islamic (SI), soldat cu zeci de victime.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Explozie într-o moschee șiită din Kandahar, în timpul rugăciunii de vineri. Cel puțin 32 de morți și 53 de răniți