Antena Meniu Search
x

Video Expo Dubai şi-a deschis porţile cu o ceremonie extravagantă. România participă cu proiecte din turism, energie sau educaţie

Seară magică în Dubai, în deschiderea celei mai mari expoziţii universale din lume. Expo Dubai 2020 a fost inaugurată cu o ceremonie extravagantă, iar de astăzi primeşte oaspeţi atât fizic cât şi virtual. România prezintă, în cadrul expoziţiei, proiecte în domeniul sustenabilităţii, turismului dar şi al energiei.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 01.10.2021, 21:23

Vezi și

O cupolă uriaşă a fost transformată în ecran pentru spectacolul pus în scenă de organizatorii expoziţiei. În Dubai, oraşul luxului şi al recordurilor, a fost o noapte de sărbătoare. Un eveniment de şapte miliarde de dolari, expoziţia internaţională a fost inaugurată cu un an întârziere. Unul dintre cele mai spectaculoase momente a fost recitalul lui Andreea Bocelli.

Expo 2020 promite să dezvăluie capodopere arhitecturale şi inovaţii tehnologice prin intermediul celor 190 de pavilioane pe care le găzduieşte. Fiecare dintre acestea trebuie să fie reprezentativ pentru proiectele ţării pe care o reprezintă şi să atragă un număr cât mai mare de vizitatori. 25 de milioane este ţelul organizatorilor. 

Pavilionul României este dezvoltat în jurul conceptului "New Nature", al ideii de echilbru fragil între natură şi tehnologie. Unul dintre punctele centrale este water barul - un loc unde toţi vizitatorii pot degusta apele minerale ale României.

Claudia Benea, aqua somelier: Este foarte frumos. Nu m-am aşteptat. Nu s-a aşteptat, de fapt, nimeni să avem aşa un flux mare de oameni! Cred că au venit aproximativ 500 de oameni în prima zi şi e doar prima zi. Abia începe weekendul. Oamenii trec, degustă. Nu mă aşteptam la atâta bucurie sunt, efectiv, copleşită!

Pe acelaşi subiect

România participă cu proiecte din turism, energie sau educaţie

România participă la expoziţie şi cu alte proiecte din turism, energie sau educaţie. Iar în amenajarea pavilionului s-au folosit elemente şi simboluri marcante pentru cultura românească.

Adrian Soare, arhitectul pavilionului României la Expo 2020: Designul îşi propune simplitate maximă, o puritate inspirată cumva de moştenirea lui Brâncuşi. Acele valuri din tablă perforată din faţada pavilionului reproduc imagini din natura României. Cascada Bigăr şi o imagine a Dunării.

Pavilionul românesc va rămâne deschis până la sfârşitul lunii martie 2022, când se încheie şi expoziţia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Expo Dubai şi-a deschis porţile cu o ceremonie extravagantă. România participă cu proiecte din turism, energie sau educaţie