Antena Meniu Search
x

Familie ucisă în propria casă. Alexandru, soția lui Natalia și cei doi fii ai lor au fost împușcați într-un sat din Zaporojie, susțin autoritățile ucrainene

O întreagă familie a fost ucisă fără milă în propria casă, într-un orășel din Zaporojie. Potrivit publicației ucrainene Obozrevatel, oroarea ar fi avut loc în noaptea de 18 spre 19 noiembrie, în Komîș-Zorea.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 29.11.2022, 11:16

Familie ucisă în propria casă. Alexandru, soția lui Natalia și cei doi fii ai lor au fost împușcați într-un sat din Zaporojie - obozrevatel.com

Primul care a căzut victimă gloanțelor a fost Alexandru, tatăl familiei. Au urmat, pe rând, soția lui Natalia și cei doi fii ai lor, Vladislav și Kirill.

Jurnaliștii de la Obozrevatel susțin că oroarea ar fi fost comisă de militari ruși. Aflați în stare de ebrietate, soldații ar fi spart geamurile casei și au dat buzna peste familie. Potrivit publicației Pravda, informația despre asasinat a fost confirmată și de SBU - Serviciul de Securitate al Ucrainei.

În Nikolaev, o rachetă a ucis o tânără mamă de ziua ei. Fiul de 16 ani a supraviețuit în mod miraculos

În noaptea de 10 spre 11 noiembrie, o rachetă a lovit un bloc rezidențial cu cinci etaje din Nikolaev. Șapte persoane au murit în atac, inclusiv Natalia Zhernakova și soțul ei. Fiul de 16 ani al tinerei, Roman, a supraviețuit în mod miraculos.

Pe acelaşi subiect

Natalia împlinea 34 de ani pe 11 noiembrie. "A copt plăcinte seara, apoi a făcut o prăjitură. Probabil că nici nu a avut timp să adoarmă, pentru că a trimis mesaje cu o prietenă până la 2 dimineața. Ceasul din camera ei s-a oprit la 1:40 a.m.", spune prietena Nataliei, potrivit Obozrevatel

La locul tragediei, un băiat de 16 ani le declara reporterilor că s-a trezit din cauza exploziei, a deschis ușa și nu mai era nimic. Era Roman, fiul Nataliei Zhernakova. Băiatul mărturisea atunci că mama și tatăl său vitreg erau sub dărâmături și aștepta ca salvatorii să-i poată lua. 

Racheta a făcut gaură în bloc

"Într-un răspuns cinic al statului terorist (rus) la succesul nostru pe front, Mikolaiv a fost din nou ţinta unor tiruri cu rachete al inamicului. Una dintre rachete a lovit un imobil rezidenţial de cinci etaje, care a fost distrus în totalitate", a anunţat pe Telegram şeful administraţiei regionale, Vitalii Kim, potrivit Agerpres. La câteva ore după atac, primarul oraşului, Olesksandr Senkevici, anuna şase morţi, dar și faptul că salvatorii încă mai caută printre dărâmături. În imaginile de fața locului se poate vedea imobilul cu o gaură mare în mijloc.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Atacul a venit după ce Ucraina anunțase că a eliberat mai multe sate din regiunea Herson, pe o suprafaţă de circa 100 de kilometri. Nikolaev se află la circa 35 km nord-vest de Herson.

Autoritățile ucrainene investighează locurile în care ar fi avut loc torturi în orașul Herson

Autoritățile ucrainene investighează locurile în care ar fi avut loc torturi în orașul Herson. La mai bine de două săptămâni de la retragerea rușilor din oraș, anchetatorii spun că au fost găsite cinci camere de tortură în Herson și cel puțin alte patru în regiunea mai largă, scrie Sky News. Ucrainenii susțin că au fost închiși, bătuți, supuși la șocuri electrice, interogați și amenințați cu moartea.

Poliția națională ucraineană spune că peste 460 de crime de război au fost comise de soldații ruși în Herson. Când o duzină de soldați ruși au intrat în casa lui Dmytro Bilyi în august, ofițerul de poliție în vârstă de 24 de ani a declarat că aceștia i-au dat o alegere înfricoșătoare: să predea pistolul sau mama și fratele său vor dispărea. El a predat pistolul soldaților, iar aceștia l-au târât de la casa sa din satul Chornobaivka la o închisoare din Herson. A spus că a fost închis într-o celulă și torturat zile întregi. The Associated Press a vorbit cu cinci persoane care susțin că au fost torturate sau reținute arbitrar de ruși în Herson sau care știau de alte persoane care au dispărut și au îndurat abuzuri. Experții în drepturile omului avertizează că aceste acuzații sunt doar începutul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Familie ucisă în propria casă. Alexandru, soția lui Natalia și cei doi fii ai lor au fost împușcați într-un sat din Zaporojie, susțin autoritățile ucrainene