Antena Meniu Search
x

FDA: Vaccinul anti-Covid Moderna nu îndeplineşte toate criteriile pentru susţinerea administrării dozei de rapel

Experții Administrației americane pentru reglementarea alimentelor şi medicamentelor (FDA - Food and Drug Administration) au declarat marţi că vaccinul anti-Covid Moderna nu îndeplineşte toate criteriile instituţiei, pentru susţinerea administrării dozelor de rapel, probabil pentru că eficacitatea primelor două doze a rămas ridicată.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 13.10.2021, 07:33

Doză vaccin Moderna
FDA: Vaccinul anti-Covid Moderna nu îndeplineşte toate criteriile pentru susţinerea administrării dozei de rapel - Profimedia Images

Echipa FDA a anunțat că datele referitoare la vaccinul Moderna au arătat că un rapel măreşte anticorpii protectori, dar diferenţa dintre nivelul anticorpilor înainte şi după rapel nu a fost suficient de mare, în special la persoanele la care nivelul respectiv a rămas ridicat.

Documentele au fost publicate înaintea unei reuniuni, la sfârșitul acestei săptămâni, a unei comisii de experţi din afara FDA, care ar urma să discute despre rapeluri, relatează Reuters. O comisie de consultanţi a Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) se va reuni săptămâna viitoare, pentru a discuta recomandări specifice referitoare la cine poate primi rapeluri, dacă FDA le va autoriza.

Preşedintele Jo Biden a anunţat în acest an planuri pentru administrarea de rapeluri majorităţii adulţilor, dar unii specialişti ai FDA au afirmat într-un articol publicat în revista The Lancet că nu există dovezi suficiente pentru a susţine inocularea întregii populaţii. Majoritatea datelor provin din Israel, unde sunt administrate rapeluri ale vaccinului Pfizer/BioNTech, dar nu au avut loc studii la nivelul populaţiei pentru vaccinurile dezvoltate de Moderna sau Johnson & Johnson. Consultanţii FDA vor evalua vineri şi rapelul vaccinului într-o singură doză al J&J.

J&J a solicitat FDA să autorizeze administrarea unui rapel la cel puţin două luni după doza iniţială a vaccinului său pentru coronavirus.

Pe acelaşi subiect

Ce conține vaccinul anti-Covid Moderna. Lista ingredientelor

Platforma RO Vaccinare a publicat, duminică, pe pagina de Facebook, lista ingredientelor pentru vaccinul anti-Covid Moderna, așa cum a fost ea explicată de medicul Laura Ghibu, consilier onorific în Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

În postarea, cu titlul ”Ce conține vaccinul Moderna pe înțelesul tuturor!”, se arată că majoritatea ingredientelor acestui vaccin sunt substanțe care se găsesc în mod natural în corpul omenesc.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

”Lista ingredientelor este relativ simplă în comparație cu alte vaccinuri: apă, săruri, oțet, zahăr, grăsimi și o substanță activă, fără conservanți. Majoritatea ingredientelor acestui vaccin sunt substanțe care se găsesc în mod natural în corpul omenesc. De aceea, acest vaccin prezintă un risc foarte scăzut de reacții adverse.

Vaccinul respectă toate cerințele legale de calitate, siguranță și eficacitate și este aprobat de Comisia Europeană, după evaluarea efectuată de Agenția Europeană a Medicamentului.

Prin vaccinare împotriva COVID-19 se reduce riscul de infectare, se reduce riscul de transmitere a virusului, se reduce considerabil riscul de spitalizare și se reduce considerabil riscul de deces”, se arată în mesajul publicat pe Facebook.

Bilanţ de vaccinare anti-Covid în România, 12 octombrie

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a prezentat marţi, 12 octombrie 2021, bilanțul în ceea ce privește imunizarea populației.

1. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer-BioNTech (în ultimele 24 de ore): 13.032 de persoane vaccinate cu o doză; 4.923 de persoane vaccinate cu a două doză; 24.785 de persoane vaccinate cu a treia doză.

2. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Moderna (în ultimele 24 de ore): 336 persoane vaccinate cu o doză; 82 persoane vaccinate cu a două doză, 1.050 de persoane vaccinate cu a treia doză.

3. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca (în ultimele 24 de ore): 12 persoane vaccinate cu o doză; 21 de persoane vaccinate cu a două doză.

4. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Johnson & Johnson (în ultimele 24 de ore):14.168. Vaccinul nu necesită rapel.

5. Numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare: 33, dintre care 22 la Pfizer, 5 la Moderna şi 6 la Johnson & Johnson.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » FDA: Vaccinul anti-Covid Moderna nu îndeplineşte toate criteriile pentru susţinerea administrării dozei de rapel