Antena Meniu Search
x

Video Fenomene meteo extreme în SUA: În Hawaii e stare de urgenţă din cauza ninsorilor, iar în Minnesota, gerul a îngheţat şoselele

În Hawaii a fost decretată stare de urgenţă după ninsorile din ultimele zile. Paradisul din Pacific este ameninţat acum şi de inundaţii catastrofale şi alunecări de teren. Iar în Minnesota, gerul a îngheţat şoselele, iar în doar 18 ore s-au produs peste 260 de accidente rutiere.

de Redactia Observator

la 07.12.2021, 20:00

Vezi și

Viscol, ninsori abundente şi un strat de zăpadă de 20 de cm în zonele de munte. Dintr-un paradis tropical, Hawai arată acum ca o staţiune alpină. La altitudine joasă, temperaturile ridicate au transformat ninsorile în ploi torenţiale. Arhipelagul e ameninţat acum de alunecări de teren şi inundaţii catastrofale, iar guvernatorul a decretat stare de urgenţă până la 10 decembrie.

Katharine Hayhoe, specialist în climatologie: Mereu am avut vreme nebunească, asta nu e ceva nou. Dar ceea ce vedem este că fenomenele meteo devin mai ciudate şi asta din cauza schimbărilor climatice.

Rafalele de vânt de aproape 130 de km/h au pus la pământ copaci şi stâlpi electrici. Mai multe localităţi au fost lăsate în beznă, şcolile publice au fost închise pe insula Maui, iar plajele care atrag anual milioane de turişti au fost goale. Au fost şi turişti care n-au lăsat vremea să le strice distracţia şi au înotat chiar în râurile formate pe străzi. În zona de nord a Statelor Unite, ninsorile şi gerul şi-au făcut apariţia încă din weekend.

În Minnesota, drumurile s-au transformat într-un adevărat patinoar. În doar 18 ore au fost înregistrate 261 de accidente rutiere. Bilanţul arată 26 de răniţi şi zeci de maşini avariate.

Tânără: Am condus cu viteză mică, am vrut să mă asigur că pot să mă opresc. Maşina mea a alunecat puţin, dar nu aveam viteză aşa că a fost în regulă. Am văzut o maşină cum alunecă şi se loveşte de o altă maşină de pe şosea. S-a depus gheaţă.

Autorităţiile recomandă şoferilor să conducă cu viteză redusă şi să treacă la cauciuri de iarnă. Meteorologii avertizează că gerul şi ninsorile vor continua în regiune în zilele următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Fenomene meteo extreme în SUA: În Hawaii e stare de urgenţă din cauza ninsorilor, iar în Minnesota, gerul a îngheţat şoselele