Antena Meniu Search
x

Update Filmul atacului armat de pe Aeroportul din Chișinău. Pistolarul care a ucis un polițist de frontieră şi un agent de pază ar fi din Tadjikistan

Incident fără precedent în Republica Moldova. Un atac armat a avut loc în aeroportul din Chişinău. Un polițist de frontieră şi un agent de pază au fost omorâţi de un cetățean străin căruia nu i s-a permis intrarea în țară. Acesta s-ar fi baricadat apoi într-o clădire a aeroportului. Presa de la Chişinău scrie că bărbatul ar fi luat ostatici mai mulți oameni. Autorităţile moldovene consideră atacul unul terorist. Toate zborurile din şi spre Chişinău au fost suspendate. 

de Redactia Observator

la 30.06.2023, 21:36

Filmul atacului armat de pe Aeroportul din Chișinău. Pistolarul care a ucis un polițist de frontieră şi un agent de pază ar fi din Tadjikistan
Filmul atacului armat de pe Aeroportul din Chișinău. Pistolarul care a ucis un polițist de frontieră şi un agent de pază ar fi din Tadjikistan - Observator

Împușcături pe Aeroportul Internațional Chișinău. Un cetăţean străin nu a fost lăsat să intre pe teritoriul Republicii Moldova. Acesta a luat arma unui poliţist de frontieră, a tras în el şi într-un agent de pază. Ambii bărbaţi au murit. Potrivit premierului din Republica Moldova, Dorin Recean, pistolarul ar fi din Tadjikistan și ar avea 43 de ani.

"Incident grav de securitate la Aeroportul Internațional Chișinău. Unui cetățean din Tadjikistan de 43 de ani i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova din considerente de securitate. În timpul însoțirii sale către zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară, cu arma sustrasă de la un angajat al poliției de frontieră. O altă persoană – pasager – a fost rănită și se află în îngrijirea medicilor. BPDS Fulger a reținut atacatorul. Transmit sincere condoleanțe familiilor victimelor. Guvernul va interveni cu ajutorul necesar. Instituțiile statului au crescut nivelul de mobilizare pentru asigurarea securității și ordinii publice", a transmis Dorin Recean.

Angajații structurilor de forță au luat cu asalt încăperea, în care s-a baricadat atacatorul. Toţi pasagerii au fost evacuaţi din clădirea aerogării. Surse Observator spun că ar fi luat şi ostatici.

Atac armat pe Aeroportul din Chișinău. Maia Sandu a transmis condoleanțe familiilor îndoliate

Pe acelaşi subiect

"Azi la Aeroport a avut loc un incident grav în care un cetățean străin, ce a primit refuz de intrare în țară de la autoritățile Republicii Moldova, a împușcat mortal două persoane - un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară. Transmitem sincere condoleanțe familiilor și rudelor îndoliate - pierderea celor dragi este o durere nemărginită pentru familii. Este o zi tristă pentru noi toți. Instituțiile statului sunt în alertă sporită, poliția și organele de forța sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova", a scris pe Facebook președintele Republicii Moldova.

MAI anunță că situația de pericol de la aeroport a fost îndepărtată. 

"În urma capturării a agresorului de Brigada de poliție cu destinație specială FULGER situația de pericol din Aeroportul Internațional Chișinău a fost înlăturată. Cu regret informăm publicul că există două victime ale agresorului. Acestea și-au pierdut viața în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, la datorie. Autoritățile restabilesc situația în zonă. Agresorul va fi tras la răspundere de instituțiile de aplicare a legii care au deschis dosar de cercetare penală pe această cauză. Cercetarea este deja declanșată de către Procuratura Generală. Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte. Pe timpul intervenției autoritățile au avut grijă să protejeze civilii care se aflau în zona de pericol", a transmis Ministerul de Interne din Republica Moldova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Filmul atacului armat de pe Aeroportul din Chișinău. Pistolarul care a ucis un polițist de frontieră şi un agent de pază ar fi din Tadjikistan