Antena Meniu Search
x

Video Mesajul răspicat al Maiei Sandu, la mitingul pro-Europa cu 75.000 de oameni: "Locul Moldovei este în UE"

Miting de amploare la Chişinău pentru a susţine parcursul european al ţării. Zeci de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova au ieşit astăzi în stradă, la îndemnul preşedintelui Maia Sandu, pentru a lua parte la o mare adunare naţională denumită "Moldova Europeană". 

de Redactia Observator

la 21.05.2023, 19:34

Vezi și

Evenimentul a început cu o plimbare a Maiei Sandu printre cei 75.000 de moldoveni care s-au adunat în centrul Chişinăului. Alături ea a fost preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola. În faţa manifestanţilor, Maia Sandu a spus că ţara sa are un singur scop: aderarea la Uniunea Europeană până în anul 2030. 

Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova: Am venit să spunem răspicat, cu încredere şi cu mândrie – moldovenii sunt europeni. Locul Moldovei este în UE. Ne-am adunat împreună pentru a decide soarta Moldovei. Europa este mai mult decât lozincă, Europa este un mod de viață, un vis care trebuie să devină realitate. Moldova va adera la UE, iar acest lucru trebuie să se întâmple până în 2030.

La Chișinău a fost prezent și preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola

De acest lucru i-a asigurat chiar preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, care, într-un mesaj în limba română, le-a transmis moldovenilor că locul lor este în Europa. 

Roberta Metsola, preşedintele Parlamentului European: Dragi cetăţeni ai Republicii Moldova, dragi europeni. Am venit aici, astăzi, să fiu alături de voi şi de Maia Sandu şi să vă aduc un singur mesaj: "Europa este Moldova, Moldova este Europa".

La finalul Adunării Naționale, participanţii au adoptat unanim o rezoluție, potrivit căreia aderarea la Uniunea Europeană este calea unică ce poate aduce pentru Republica Moldova stabilitate, dezvoltare şi bunăstarea cetăţenilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Mesajul răspicat al Maiei Sandu, la mitingul pro-Europa cu 75.000 de oameni: "Locul Moldovei este în UE"