Antena Meniu Search
x

Video Împușcături pe Aeroportul din Chișinău. Un cetățean străin a luat arma unui polițist de frontieră și a ucis două persoane

Incident fără precedent în Republica Moldova. Un atac armat a avut loc în aeroportul din Chişinău. Un polițist de frontieră şi un agent de pază au fost omorâţi de un cetățean rus căruia nu i s-a permis intrarea în țară. Acesta s-ar fi baricadat apoi într-o clădire a aeroportului. Presa de la Chişinău scrie că bărbatul ar fi luat ostatici mai mulți oameni. Autorităţile moldovene consideră atacul unul terorist. Toate zborurile din şi spre Chişinău au fost suspendate. 

de Redactia Observator

la 30.06.2023, 19:23

Vezi și

Mai multe zboruri au fost anulate pe Aeroportul din Chișinău, iar nicio aeronavă nu mai intră în spațiul aerian al Republicii Moldova, pentru moment.

UPDATE. Maia Sandru transmite condoleanțe familiilor îndoliate

"Azi la Aeroport a avut loc un incident grav în care un cetățean străin, ce a primit refuz de intrare în țară de la autoritățile Republicii Moldova, a împușcat mortal două persoane - un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară. Transmitem sincere condoleanțe familiilor și rudelor îndoliate - pierderea celor dragi este o durere nemărginită pentru familii. Este o zi tristă pentru noi toți. Instituțiile statului sunt în alertă sporită, poliția și organele de forța sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova", a scris pe Facebook președintele R. Moldova.

UPDATE. MAI anunță că situația de pericol de la aeroport a fost îndepărtată

Pe acelaşi subiect

"În urma capturării a agresorului de Brigada de poliție cu destinație specială FULGER situația de pericol din Aeroportul Internațional Chișinău a fost înlăturată. Cu regret informăm publicul că există două victime ale agresorului. Acestea și-au pierdut viața în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, la datorie. Autoritățile restabilesc situația în zonă. Agresorul va fi tras la răspundere de instituțiile de aplicare a legii care au deschis dosar de cercetare penală pe această cauză. Cercetarea este deja declanșată de către Procuratura Generală. Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte. Pe timpul intervenției autoritățile au avut grijă să protejeze civilii care se aflau în zona de pericol", a transmis Ministerul de Interne din Republica Moldova.

Conducerea țării a fost informată de urgență în legătură cu situația de pe Aeroportul Chișinău.

UPDATE. Două persoane au fost ucise pe Aeroportul din Chișinău

"La Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc un incident armat în care unui cetățean străin i s-a interzis intrarea în Republica Moldova. În timpul însoțirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a luat arma unui polițist de frontieră și a rănit mortal 2 persoane. La această oră, individul a fost neutralizat și încătușat de trupele speciale care au intervenit. Toate zborurile au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuați din aeroport. Au fost asigurate toate măsurile pentru aducere a situației la normalitate. Oamenii legii vor continua să asigure securitatea și ordinea publică la aeroport", au precizat reprezentanții Guvernului de la Chișinău.

UPDATE. Atacatorul de pe Aeroportul din Chișinău a fost încătușat

"Luptătorii din cadrul Brigăzii de poliție cu destinație specială FULGER au reușit să anihileze agresorul care a făcut 2 victime în urmă cu puțin timp la Aeroportului Internațional Chișinău. În acest moment pericolul a fost înlăturat. Agresorul a fost rănit și primește îngrijiri medicale. Confirmăm existența a 2 victime. Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte. Revenim cu amănunte", au transmis oficialii moldoveni.

Știre inițială: Potrivit Ministerului de Interne din Republica Moldova, un cetățean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul țării a efectuat mai multe focuri de armă. "Toate autoritățile statului competente se află la fața locului. Lucrăm pentru a aduce la normalitate situația. În urmă cu puțin timp la Aeroportul Internațional Chișinău, a avut loc un incident în care s-a folosit arma de foc de către un cetățean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Autoritățile confirmă două victime. Exact în acest moment Brigada de poliție cu destinație specială FULGER intervine la fața locului", a au precizat reprezentanții MAI.

Pasagerii au părăsit Aeroportul din Chișinău, după ce au auzit focurile de armă

Conform unor informații ale Ziarului de Gardă din Republica Moldova, focurile au fost trase de un bărbat care aterizase cu o cursă din Turcia. Nu se cunosc deocamdată motivele pentru care individul a efectuat împușcăturile. Oamenii care lucrează la Aeroport, precum și pasagerii, au fost evacuați din clădire.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Contactat de reporterii Deschide.MD, șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a declarat că se află în aceste momente pe Aeroportul Intenațional Chișinău, iar instituția pe care o conduce va reveni în scurt timp cu detalii pe cazul dat.

Potrivit Ziarului de Gardă, un polițist de frontieră este printre victime. Străinul care a efectuat împușcăturile s-a baricadat ulterior într-o încăpere a Aeroportului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Împușcături pe Aeroportul din Chișinău. Un cetățean străin a luat arma unui polițist de frontieră și a ucis două persoane