Antena Meniu Search
x

Filmul dispariţiei lui Dumitru, românul care a stat 13 ani în congelator, la morga din Valencia: "Am sperat că este în viaţă"

După ce stat mai bine de 13 ani într-un frigider al Institutului de Medicină Legală din Valencia, Spania, trupul neînsufleţit al românului Dumitru Ionescu a fost, în sfârşit, identificat de familie şi înmormântat. Familia bărbatului a povestit filmul dispariţiei acestuia, în 2007.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 06.05.2021, 12:32

Filmul dispariţiei lui Dumitru, românul care a stat 13 ani în congelator, la morga din Valencia - stiridiaspora.ro / Profimedia

Dumitru Ionescu avea 53 de ani când a decedat, cu aproximativ 2 luni înainte de a-i fi găsit cadavrul. A fost identificat acum, în urma comparării ADN-ului lui cu cel al fiicei sale, potrivit El Periodico.

"Este foarte greu și dureros să afli că tatăl tău a stat mort într-un congelator, timp de treisprezece ani", a declarat fiica lui Dumitru, care, în momentul dispariţiei tatălui ei, avea 18 ani.

Cadavrul lui Dumitru a fost descoperit la 1 noiembrie 2007, într-o râpă din Moncada. Deşi trupul bărbatului era într-o stare avansată de degradare, medicii legişti au putut stabili că moartea ar fi survenit din cauze naturale, cu două luni înainte de a fi găsit.

Despre momentul dispariţiei bărbatului, familia acestuia spune că s-a întâmplat că Dumitru şi soţia lui se aflau la cumpărături, la un supermarket din Moncada, orașul în care locuiau. 

Pe acelaşi subiect

Bărbatul de 53 de ani a rămas afară, în timp ce soția lui făcea cumpărăturile. 

Când femeia a ieșit, Dumitru dispăruse. A crezut că o să-l găsească acasă, însă s-a înșelat. S-a gândit, însă, că soțul ei nu putea pleca prea departe, pentru că toate actele lui erau acasă. 

La trei luni de la dispariția bărbatului, femeia a depus o plângere la secția de poliție Burjassot. Nu au raportat imediat dispariția românului, crezând că omul se va întoarce, mai ales că nu era prima dată când pleca de acasă. 

"Am sperat că este în viață, că a plecat din propria voință și că într-o bună zi se va întoarce sau ne va contacta", a declarat Jorge, fiul cel mare, potrivit stiridiaspora.ro.

Tânărul avea 19 ani atunci când tatăl lui a dispărut. El a spus că nu vorbea limba spaniola atunci și nu putea cere ajutor.

"Tatăl meu și cu mine tocmai venisem din România, în acea vară, iar sora mea și mama deja locuiau, de ceva vreme, în Moncada", povestește tânărul.

Fără să știe limba spaniolă, familia nu a citit anunțul publicat de Garda Civilă, care cerea ajutor pentru identificarea unui cadavru descoperit în noiembrie 2007.

Dumitru a fost înmormântat într-un cimitir din Valencia

Reamintim că trupul neînsuflețit al lui Dumitru Ionescu a fost găsit pe 1 noiembrie 2007, de mai mulţi copii care se jucau într-o râpă din Moncada. Românul avea 53 de ani când a decedat, cu aproximativ 2 luni înainte de a-i fi găsit cadavrul. 

Deşi nimeni nu mai ştia nimic de el din 2007, familia i-a raportat dispariţia abia în 2019. Testele ADN efectuate de specialişti cu ajutorul fiicei bărbatului au făcut posibilă identificarea bărbatului. 

Tribunalul din Moncada a dispus în 15 aprilie eliberarea unui certificat de deces pentru român, al cărui cadavru a stat mai bine de 13 ani în congelatorul de la morga din Valencia.

La sfârșitul lunii trecute, rămășițele lui Dumitru Ionescu au fost predate familiei, bărbatul fiind înmormântat în cimitirul municipal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Filmul dispariţiei lui Dumitru, românul care a stat 13 ani în congelator, la morga din Valencia: "Am sperat că este în viaţă"