Antena Meniu Search
x

După 13 ani petrecuţi într-un congelator la morgă, Dumitru, un român din Spania, a fost găsit şi îngropat de familie

După 13 ani petrecuţi în congelatorul de la morga din Valencia, Dumitru Ionescu, un român care a murit în Spania, a fost în sfârşit găsit şi îngropat de familie.  

de Monica Palade

la 30.04.2021, 19:17

După 13 ani petrecuţi într-un congelator la morgă, Dumitru, un român din Spania, a fost găsit şi îngropat de familie

Cadavrul bărbatului a fost găsit pe 1 noiembrie 2007 de mai mulţi copii care se jucau într-o râpă din Moncada. Deşi trupul era mutilat, legiştii au stabilit că românul murise din cauze naturale, în urmă cu două luni înainte de a fi găsit.

Deşi nimeni nu mai ştia nimic de el din 2007, familia i-a raportat dispariţia abia în 2019, scrie elperiodicodearagon.com. Testele ADN efectuate de specialişti cu ajutorul fiicei bărbatului au scos la iveală identitatea adevărată a lui Dumitru. Până atunci toate încercările autorităţilor în vigoare de a-l identifica pe bărbat au eşuat.

Căutat după 12 ani de la dispariţia sa

Abia acum doi ani, familia lui Dumitru Ionescu a depus o plângere privind dispariția sa, pe 7 noiembrie 2019. Rudele au fost notificate să efectueze un test genetic pentru a confirma identitatea decedatului. Analizele au confirmat coincidență de 1010% între profilul genetic al fiicei și al bărbatului găsit. Prin urmare, la  sfârșitul anului trecut, cadavrul găsit a fost identificat ca Ionescu Dumitru, în vârstă de 53 de ani în momentul morții sale.

Tribunalul din Moncada a dispus în 15 aprilie eliberarea unui certificat de deces pentru român, la mai bine de treisprezece ani de la moartea sa. Odată ce rămășițele au fost returnate familiei, Dumitru şi-a găsit odihna veşnică în cimitirul municipal din València, unde a fost înmormântat în cadrul unei cremonii restrânse pe 23 aprilie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » După 13 ani petrecuţi într-un congelator la morgă, Dumitru, un român din Spania, a fost găsit şi îngropat de familie