Antena Meniu Search
x

Filmul morţii Halynei Hutchins, ucisă accidental de Alec Baldwin. Actorul exersa cu arma de recuzită, într-o strană de biserică

Apar noi informaţii în ancheta morţii directorului de imagine Halyna Hutchins, ucisă de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale peliculei "Rust". Potrivit unei declaraţii pe proprie răspundere, emisă autorităţilor judecătoreşti, actorul îndrepta arma spre o cameră de filmat în momentul în care pistolul s-a descărcat şi a nimerit-o în plin pe femeia de 42 de ani, ricoşând apoi în regizorul Joel Souza.

de Redactia Observator

la 25.10.2021, 09:52

Noi informaţii în ancheta morţii directorului de imagine Halyna Hutchins, ucisă de Alec Baldwin pe platourile de filmare "Rust"
Noi informaţii în ancheta morţii directorului de imagine Halyna Hutchins, ucisă de Alec Baldwin pe platourile de filmare "Rust" - Profimedia

Ancheta evenimentelor tragice petrecute săptămâna trecută pe platourile de filmare ale peliculei "Rust", în New Mexico, continuă. Martorii au fost chemaţi să dea declaraţii după moartea directorului de imagine Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, ucisă accidental de actorul Alec Baldwin. Potrivit spuselor unuia dintre cei audiaţi, sub jurământ, lui Baldwin i-a fost înmânat pistolul de recuzită cu precizarea că arma e descărcată, arată documentele judecătorești citate de Reuters.

"Joel a declarat că Alec se afla într-o strană, decorul fiind amenajat pentru o scenă în biserică, şi exersa tragerea încrucişată. Ţintea peste umărul lui Hutchins, când s-a auzit zgomotul puternic". Femeia a fost împuşcată în zona pieptului, precizează documentul. Victima s-a plâns de o durere de stomac, apoi a fost ajutată să se întindă pe jos. Nu-şi mai simţea picioarele, povesteşte Reid Russel, un cameraman care stătea lângă ea în momentul împușcăturii.

Vestea morţii lui Halyna Hutchins, ucisă accidental de Alec Baldwin

Vineri, s-a anunţat că o femeie a murit și un bărbat a fost rănit, după ce actorul Alec Baldwin a tras cu o armă de recuzită, pe un platou de filmare din New Mexico. Poliția a declarat că actorul a descărcat pistolul în timpul filmărilor pentru western-ul "Rust", a cărui acțiune se petrece în secolul al XIX-lea. Femeia ucisă se numește Halyna Hutchins (42 de ani) și lucra ca director de imagine, iar bărbatul rănit este Joel Souza (48 de ani), regizorul filmului.

Pe acelaşi subiect

Martor: Alec Baldwin a tras un singur glonţ

Potrivit tabloidului Showbiz411, Alec Baldwin a tras un singur glonţ, pe platourile de filmare ale filmului “Rust”, care a ucis-o pe Halyna Hutchins şi l-a rănit pe regizorul Joel Souza. Un martor ocular a povestit că femeia a fost lovită în plin, iar glonţul a ieşit pe partea cealaltă, oprindu-se în clavicula bărbatului rănit. Imediat, filmările au fost oprite, iar locul a fost împânzit de ambulanţe şi elicoptere cu paramedici. Cele două victime au fost transportate de urgenţă la spital, însă din nefericire Halyna Hutchins nu a supravieţuit drumului.

Reacţia lui Alec Baldwin după incidentul mortal

Potrivit ziarului local Santa Fe New Mexican, Alec Baldwin ar fi fost văzut plângând, în afara biroului șerifului local. Acesta ar fi repetat: "De ce mi-aţi dat un pistol real? În viaţa mea nu am mai pus mâna pe un pistol cu gloanţe reale". Actorul în vârstă de 68 de ani este co-producător al filmului "Rust".

Cine era Halyna Hutchins, femeia ucisă

Potrivit site-ului ei personal, Halyna Hutchins era din Ucraina și a crescut într-o bază militară din Cercul Arctic. A studiat jurnalismul la Kiev și filmul în Los Angeles, fiind numită "stea în devenire" de revista American Cinematographer în 2019. 

A fost director de imagine pentru filmul de acțiune "Archenemy" (2020), regizat de Adam Egypt Mortimer. "Sunt atât de trist că am pierdut-o pe Halyna. Și atât de înfuriat că acest lucru se poate întâmpla pe un platou de filmare. Era un talent strălucit, absolut dedicată artei și filmului", a scris Adam Egypt Mortimer pe Twitter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Filmul morţii Halynei Hutchins, ucisă accidental de Alec Baldwin. Actorul exersa cu arma de recuzită, într-o strană de biserică