Antena Meniu Search
x

Video Filmul unei zile negre în Coreea de Sud. O româncă din Seul descrie zona în care au murit 154 de oameni. "Acesta este bulevardul groazei"

O petrecere de Halloween din Coreea de Sud s-a transformat într-o tragedie colectivă care a înspăimântat o lume întreagă. 154 de tineri au murit, iar 100 sunt în agonie la spital. Zeci de mii de oameni mergeau spre un cartier plin de cluburi, când s-a produs o busculadă pe o stradă foarte îngustă, aflată în pantă. Mulţi au fost striviţi ca într-o menghină de mulţimea care înainta peste ei din ambele sensuri şi îi călca în picioare. 

de Redactia Observator

la 30.10.2022, 19:18

Vezi și

Un youtuber care făcea live din cartierul cluburilor de noapte din Seul a transmis, fără să ştie, imaginea morţii. Sute de tineri prinşi în zidul de oameni strigă după ajutor. Nu mai pot respira şi se zbat să scape din mulţimea care îi striveşte. Disperat, un tânăr se agaţă de balconul unei clădiri din apropiere ca să se smulgă din torentul uman. Cine nu a găsit soluţii, nu a supravieţuit.

Aglomeraţia fără precedent s-a format într-un moment în care restricţiile antiCOVID din Coreea de Sud s-au relaxat şi se organizau primele petreceri de Halloween din ultimii trei ani. Persoanele din mijloc nu s-au mai putut mişca, nu aveau nicio modalitate de a comunica... nu puteau respira.

Supravieţuitorii au povestit că toată strada arăta macabru. Corpurile celor care nu au putut fi salvaţi erau întinse pe asfalt, iar printre ei, paramedicii îi resuscitau pe cei leşinaţi. În cele din urmă, într-o clădire din apropiere, autorităţile au improvizat, temprar, o morgă. Cutremuraţi, poliţiştii şi-au dat seama că toate victimele au între 20 şi 30 de ani. Laura Preda, o actriţă româncă stabilită la Seul, descrie zona în care au pierit tinerii.

Laura Preda - româncă din Seul: Aceasta este strada, sau bulevardul Groazei. Acolo este străduţa unde s-a întâmplat tragedia, cam pe acolo... preşedintele Coreei care s-a mutat de curând în zonă. Aseară trebuia să fie o seară de petrecere, dar s-a terminat cu o tragedie. Aceasta este o străduţă similară celei pe care s-a petrecut tragedia. Oamenii s-au adunat aici în memoria copiilor, probabil părinţi, oamenii vin şi aduc flori pentru ei, iar părinţii sunt în doliu.

Pe acelaşi subiect

Peste 150 de morţi la o petrecere de Halloween

Autorităţile au chemat la locul tragediei poliţişti şi medici din toată capitala Coreei de Sud, dar operaţiunea de salvare a fost îngreunată chiar de petrecăreţi. Ambulanţele nu au putut să ajungă la victime pentru că o mulţime de tineri, care nu aflaseră ce se întâmplă, începuseră petrecerea în stradă. 

Tudor Ciuhodaru , medic urgenţă: Nu au avut nicio şansă. Contuzia pulmonară, fracturile de coaste acumulările de aer la nivelul plămânului sângele este eliminat din plămâni pe gură. Aglomeraţii importante, în care presiunea este enormă, vorbesc de numeroşi oameni care se află în spaţii extrem de înguste, se întâmplă 2 lucruri extrem de importante. O dată eşti strivit ca între 2 plăci de beton, iar 2, posibilităţile de intervenţie medicale la locul accidentului sunt minimale. 

Reporterii din Seul cred că busculada a început când tinerii au năvălit spre o zonă în care văzuseră mai multe vedete. Preşedintele Coreeei de Sud a fost la locul tragediei azi-dimineaţă şi a cerut o anchetă urgentă. 

Yoon Suk Yeol, președintele sud-coreean: Este un adevărat dezastru. Această tragedie nu ar fi trebuit să se întâmple. Mă rog pentru odihna celor care au murit în acest accident neașteptat și sper că răniții își vor reveni curând.

Printre victime sunt cel puţin 20 de turişti străini, dar niciun român, anunţă ministerul de externe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Filmul unei zile negre în Coreea de Sud. O româncă din Seul descrie zona în care au murit 154 de oameni. "Acesta este bulevardul groazei"