Antena Meniu Search
x

Fostul CFO al lui Donald Trump a recunoscut că a făcut evaziune fiscală timp de 15 ani

Fostul director financiar (CFO) companiei Trump Organization a fostului preşedinte american Donald Trump, Allen Weisselberg, a pledat joi vinovat în procesul în care el şi respectiva companie sunt acuzaţi că au operat timp de 15 ani o schemă de evaziune fiscală, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 19.08.2022, 15:26

Allen Weisselberg a fost CFO-ul Trump Organization
Allen Weisselberg a pledat vinovat pentru toate cele 15 capete de acuzare. - Profimedia

Allen Weisselberg, în vârstă de 75 de ani şi unul dintre colaboratorii cei mai fideli ai magnatului imobiliar care a devenit în 2016 preşedinte al SUA, a pledat vinovat pentru toate cele 15 capete de acuzare în faţa judecătorului Juan Merchan din New York, printr-un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Acest acord prevede că Allen Weisselberg va executa cinci luni de închisoare, cu posibilitatea eliberării după 100 de zile, şi va plăti prejudicii în valoare de 1,99 milioane de dolari. Alternativa în lipsa acestui acord, în cazul unei condamnări, ar fi pentru el 15 ani de închisoare şi plata unor penalităţi mult mai mari. Co-acuzată în acest proces care va începe în octombrie, societatea Trump Organization a pledat nevinovată.

Ce acuzații îi aduc procurorii fostului CFO al Trump Organisation?

Împotriva lui Donald Trump însuşi nu a fost deocamdată formulată vreo acuzaţie în acest caz, el fiind în schimb acuzat în alt proces legat de practicile fiscale ale companiei sale imobiliare, dosar pe care fostul preşedinte republican îl consideră motivat politic.

Pe acelaşi subiect

''Acest acord de recunoaştere a vinovăţiei implică Trump Organization într-o paletă largă de activităţi infracţionale şi îl obligă pe Weisselberg să furnizeze mărturii valoroase în procesul care va începe'', afirmă procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg.

Conform acuzării, Trump Organization şi Allen Weisselberg au operat timp de 15 ani o schemă de evaziune fiscală prin care managerii companiei erau plătiţi ''pe sub masă'' prin avantaje în natură ce permiteau evitarea plăţii impozitelor. Weisselberg este acuzat că ar fi fost unul dintre principalii beneficiari ai acestei scheme, prin care ar fi obţinut facilităţi în valoare de 1,7 milioane de dolari pentru care nu a plătit impozite.

Selectarea completului de judecată pentru acest proces va începe pe 24 octombrie, cu două săptămâni înaintea alegerilor de la jumătatea mandatului în care Partidul Republican al lui Donald Trump speră să preia majoritatea în Congres în faţa Partidului Democrat al preşedintelui Joe Biden.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Fostul CFO al lui Donald Trump a recunoscut că a făcut evaziune fiscală timp de 15 ani