Antena Meniu Search
x

Video Franţa sărbătoreşte Ziua Naţională. Paradă militară impresionantă pe Champs Elysees

Astăzi este Ziua Naţională a Franţei. Pe Champs Elysees va avea loc o impresionantă paradă militară, după pauza de anul trecut, provocată de pandemie. 

de Redactia Observator

la 14.07.2021, 12:11

Vezi și

Peste 4400 de ostaşi, între care 200 de călăreţi din Garda Republicană, vor defila pe bulevardul parizian, iar oraşul va fi survolat de aproape o sută de avioane şi elicoptere.

Cetăţenii sunt din nou invitaţi să urmărească parada, dar numai cu mască şi cu un certificat de vaccinare, test negativ sau imunizare prin boală. Ieri seară, preşedintele Emmanuel Macron s-a întâlnit cu familiile unor militari căzuţi în luptă în diferite teatre de război.

"Întreaga naţiune îşi exprimă, prin mine, recunoştinţa faţă de eroi", a spus preşedintele. 

O prognoză de ploi abundente ar putea perturba zborurile avioanelor și spectacolul

Pe acelaşi subiect

Vremea ar putea să influențeze focurile de artificii din toată țara, o altă caracteristică populară a Zilei Bastiliei, care marchează căderea Bastiliei, un eveniment major al Revoluției Franceză din 1789. Orașul Nisa va marca, de asemenea, cinci ani de la atacul terorist în care 86 de oameni au pierit, după ce un individ a intrat cu un camion în mulțimea de oameni care urmăreau artificiile. Premierul Jean Castex va vizita orașul pentru o ceremonie la memorialul victimelor, unde 86 de porumbei vor fi eliberați.

Seara, autoritățile orașului au organizat un concert, iar la ora 22:34, ora în care a început atentatul, 86 de fascicule de lumină vor ilumina Mediterana, pentru a onora morții.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Franţa sărbătoreşte Ziua Naţională. Paradă militară impresionantă pe Champs Elysees