Antena Meniu Search
x

Video Tulpina Delta, responsabilă pentru noul val de restricţii impuse la nivel internaţional. Extrem de contagioasă, a fost depistată în 107 ţări

Noi focare COVID ameninţă vara europenilor. Franţa ia în calcul noi restricţii de circulaţie, iar Spania a închis cluburile pentru cel puţin două săptămâni. Cu peste 30 de mii de infectări în 24 de ore, Marea Britanie vede soluţia în accelerarea vaccinării. Tinerii care se imunizează zilele acestea pot primi bilete gratuite la finala Euro 2020.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 08.07.2021, 21:24

Vezi și

Cu 32 de mii 500 de noi cazuri înregistrate ieri, Marea Britanie este, din nou, în ochiul uraganului COVID. O analiză făcută de Guardian anunţă 2 milioane de noi cazuri până la finalul verii şi 10 milioane în izolare. Că va creşte numărul de cazuri e deja clar. Autorităţile sanitare iau în calcul şi 100 de mii de noi infectări pe zi, dar refuză să mai amâne relaxarea programată pentru 19 iulie.

Dr Mike Ryan, Executive Director WHO Health Emergencies Programme: Virusul evoluează, acest virus se schimbă şi trebuie să fim foarte, foarte atenţi. Comportamentul individual şi susţinerea acestuia de către guverne sunt extrem de importante. Cer precauţie maximă înainte de a ridica toate măsurile de restricţie pentru că vor exista consecinţe.

Varianta Delta s-a răspândit în 107 ţări

Foarte contagioasă, tulpina Delta a fost depistată în 107 ţări. Franţa îşi sfătuieşte cetăţenii să evite vacanţele în Spania şi în Portugalia şi nu exclude chiar noi restricţii de călătorie. 

Pe acelaşi subiect

Gabriel Attal, purtător de cuvânt al guvernului francez: Riscul unui al patrulea val rapid există. Numărul noilor cazuri este în creştere, o creştere de mai bine de 20% în 7 zile. În rândul celor între 20 şi 29 de ani, rata de incidenţă s-a dublat.

Cu 250 de noi cazuri la fiecare 100.000 de locuitori, Spania este considerată zonă de risc extrem. 5.000 de noi cazuri au fost raportate doar în Catalonia unde autorităţile au închis, din nou, discotecile şi cluburile de noapte. 

Restauratele şi barurile se închid la 23 şi în Portugalia care a impus şi carantină de weekend în zonele cu incidenţă crescută. Strategia autorităţilor e dublată de o campanie de vaccinare accelerată. Probleme şi în Asia din cauza variantei Delta. Cu doar 2 săptămâni până la Olimpiadă, Japonia a decretat, din nou, stare de urgenţă. 

Yoshihide Suga, Prime Minister of Japan: Dacă voi observa o descreştere a cazurilor, aş putea reduce perioada stării de urgenţă.

Virusul înaintează periculos şi în Australia. După 2 săptămâni în carantină, Sydney a raportat un record de infectări pentru 2021. Cu 160 de milioane de vaccinaţi, aproape jumătate din populaţie, Statele Unite vor să vaccineze cât mai mulţi adolescenţi până la începutul noului an şcolar. A fost anunţată inclusiv o campanie de imunizare din uşă în uşă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Tulpina Delta, responsabilă pentru noul val de restricţii impuse la nivel internaţional. Extrem de contagioasă, a fost depistată în 107 ţări