Antena Meniu Search
x

Video Furtuna Aurora a semănat panică în vestul Europei. Vântul a atins şi 175 de km/h, iar sute de mii de case au rămas pe întuneric

O furtună puternică, pe care meteorologii au numit-o Aurora, face ravagii în vestul Europei. Patru oameni au murit în Polonia, iar în Franţa, unde vântul a atins şi 175 de kilometri pe oră, sute de mii de locuinţe au rămas în beznă. Aurora a ajuns acum în Marea Britanie şi a inundat deja Regatul.

de Greta Gavrilă

la 22.10.2021, 20:57

Vezi și

Cu forţa unui uragan de categoria a doua, Aurora a distrus tot ce i-a ieşit în cale în Franţa. Rafalele puternice de vânt au pus copacii la pământ, au smuls acoperişurile clădirilor şi au provocat chiar tornade. 

''Este o catastrofă. Tornada a smuls acoperişul care apoi s-a prăbuşit. Şi uitaţi rezultatul!''

Aproape 250 de mii de locuinţe au rămas fără curent electric. Iar în Paris, copaci seculari au căzut peste maşini. 

Patru oameni şi-au pierdut viaţa în timpul fenomenelor meteo extreme

Pe acelaşi subiect

Şi în Germania, furtuna Aurora a provocat o tornadă care a avariat casele din apropierea oraşului Kiel. În plus, autorităţile au anulat toate trenurile după ce şinele au fost bocate cu diferite resturi purtate de vânt.

În Polonia, fenomenul extrem a făcut patru victime. O persoană a fost ucisă după ce rafalele puternice au răsturnat un camion, un bărbat a fost strivit de un zid care s-a prăbuşit şi alţi doi oameni din Wroclaw au murit după ce un copac a căzut peste ei. Aproape 1.000 de case au suferit pagube importante, iar pompierii au fost chemaţi la peste 10.000 de intervenţii în toată ţara. 

Probleme au fost şi în Luxemburg, Belgia şi Olanda. O parte din acoperişul stadionului din Anvers s-a prăbuşit peste terenul de fotbal. 

Furtuna Aurora a ajuns şi în Marea Britanie. Sunt inundaţii în mai multe oraşe, inclusiv în Londra. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Furtuna Aurora a semănat panică în vestul Europei. Vântul a atins şi 175 de km/h, iar sute de mii de case au rămas pe întuneric