Antena Meniu Search
x

Video Spania, măturată de ploi. Vremea rea a făcut ravagii şi în Las Vegas sau Taiwan

Vremea rea face dezastru în întreaga lume. Spania a fost acoperită de ape, iar Madridul s-a aflat ieri sub alertă roşie. În Las Vegas, o persoană şi-a pierdut viaţa după ce a fost luată de ape. În schimb, Taiwanul se confruntă cu un taifun puternic, în urma căruia zeci de mii de case au rămas fără curent.

de Redactia Observator

la 04.09.2023, 08:54

Vezi și

Străzile din Madrid au fost măturate de ploi torenţiale, iar situaţia nu pare să se îmbunătăţească nici în zilele următoare. Ieri a fost emisă o alertă roşie maximă atât în capitală, cât şi în provincia Toledo şi în oraşul Cadiz. Aceste coduri au dus la amânarea meciului dintre Atletico Madrid şi Sevilla. Spaniolii au fost rugaţi să nu-şi părăsească locuinţele după ce meteorologii au anunţat că s-ar putea înregistra, în anumite zone, până la 120 de litri de apă pe metru pătrat.

Ploile au ajuns şi peste Ocean

Ploile au ajuns şi peste Ocean. În Las Vegas, cel puţin o persoană a murit după ce ar fi fost luată pe sus de ape, spun autorităţile. Mulţi oameni au rămas blocaţi, iar pompierii au fost nevoiţi să intervină în zeci de cazuri. În deşertul Nevada, la festivalul Burning Man, 70 de mii de oameni nu au mai putut părăsi locaţia din cauza ploilor. Zona s-a transformat într-un câmp de noroi, iar participanţii au fost rugaţi să se adăpostească. Poliţia investighează acum şi un deces care a avut loc acolo.

Taiwanul se confruntă în schimb cu taifunul Haikui. Aproape 80.000 de case au rămas fără electricitate, iar peste patru de mii persoane au fost evacuate din calea taifunului. Au fost înregistrate rafale de vânt ce au ajuns şi la 155 de kilometri pe oră. Cel puţin 40 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, inclusiv doi bărbaţi care au fost răniţi după ce un copac a cazut peste maşina în care se aflau. 41 de zboruri au fost anulate, dar au fost suspendate şi transportul feroviar şi serviciile de feribot. Este primul taifun care loveşte direct Taiwanul în ultimii patru ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Spania, măturată de ploi. Vremea rea a făcut ravagii şi în Las Vegas sau Taiwan