Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Generalul Armaghedon Surovikin a fost demis şi mutat pe o altă poziţie în minister. Cine conduce acum forţele aeriene ruse

Război în Ucraina. Generalul Serghei Surovikin a fost demis din funcţia de şef al forţelor aeriene ruse și mutat într-o altă poziție în Ministerul Apărării, potrivit presei ruse. Fostul șef al Forțelor Aerospațiale Ruse, generalul-colonel Viktor Afzalov, a fost numit comandant interimar. El a mai îndeplinit acest rol în timp ce Surovikin era comandantul tuturor forțelor ruse din Ucraina.

de Redactia Observator

la 23.08.2023 , 11:26

Generalul Armaghedon Surovikin a fost demis şi mutat pe o altă poziţie în minister. Cine conduce acum forţele aeriene ruse Serghei Surovikin - Profimedia

Rusia a numit un nou şef interimar al forţelor sale aerospaţiale pentru a-l înlocui pe generalul Serghei Surovikin, care a dispărut din prim-plan după rebeliunea mercenarilor Wagner împotriva conducerii armate în iunie.

În timpul revoltei din 22-24 iunie, Surovikin, care a fost la un moment dat comandantul tuturor forţelor ruse care luptă în Ucraina, în ceea ce Moscova numeşte o "operaţiune militară specială", a apărut într-un video, arătând inconfortabil şi fără însemne, îndemnându-l pe liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, să se retragă.

De la revoltă, care a fost încheiată prin negocieri şi un acord, instituţii de ştiri neconfirmate din Rusia şi străinătate au spus că Surovikin a fost investigat pentru posibilă complicitate la revoltă şi ţinut în arest"Fostul şef al Forţelor Aeriene şi Spaţiale Ruse, Serghei Surovikin, a fost eliberat din funcţie, în timp ce generalul-colonel Viktor Afzalov, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, acţionează temporar în calitate de comandant şef al Forţelor Aeriene", a declarat o sursă anonimă pentru RIA.

Articolul continuă după reclamă

Surovikin şi-a câştigat porecla de "Generalul Armaghedon" în timpul intervenţiei militare a Rusiei în Siria. El a fost pus la conducerea operaţiunilor militare ruse în Ucraina în octombrie anul trecut, dar în ianuarie acest rol i-a fost predat generalului Valeri Gherasimov, şeful Statului Major, iar Surovikin a fost numit adjunct al lui Gherasimov.

Pe acelaşi subiect

Surovikin a fost demis şi mutat pe a o altă poziţie

Un proeminent jurnalist rus, Aleksei Venediktov, fostul şef al postului de radio independent şi critic faţă de Kremlin, Ekho Moskvî, a scris ieri pe canalul său de Telegram,  că Surovikin a fost înlăturat printr-un decret oficial, fără a furniza alte detalii.

Mai târziu în cursul zilei de marţi, grupul de presă RBC a informat despre demisia lui Surovikin citând surse proprii. "Generalul de armată Serghei Surovikin a fost eliberat din funcţie şi este la dispoziţia Ministerul Apărării", a spus RBC.Una din sursele ziarului a spus că Surovikin "este în concediu pe termen scurt".

Cine este generalul Serghei Surovikin

Cunoscut drept "Generalul Armaghedon" pentru tacticile sale brutale de bombardare în Siria, Surovikin a fost promovat toamna trecută pentru a comanda "operaţiunea militară specială din Ucraina". Deși a fost retrogradat rapid, el a rămas favorit în rândul liderilor militari şi a comunității pro-război care cer un răspuns mai puternic din partea Rusiei în Ucraina. 

În această primăvară Surovikin a început să acționeze ca omul de legătură dintre Grupul Wagner şi armata rusă. Pe măsură ce a escaladat conflictul dintre Prigojin şi conducerea militară a Rusiei, Surovikin ar fi acționat ca un intermediar. Serghei Surovikin este generalul care care a conceput sistemul de fortificații cunoscut astăzi sub denumirea de "linia Surovikin", în sudul Ucrainei ocupat de ruși.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Generalul Armaghedon Surovikin a fost demis şi mutat pe o altă poziţie în minister. Cine conduce acum forţele aeriene ruse