Antena Meniu Search
x

Generalul rus Serghei Surovikin, dispărut de peste două săptămâni, "se odihnește", susține un oficial din Duma de Stat

Generalul Serghie Surovikin, care nu a mai fost văzut în public de la rebeliunea efemeră a grupării paramilitare ruse Wagner, la 24 iunie, se "odihneşte", a declarat preşedintele Comisiei Apărării din cadrul Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, Andrei Kartapolov, relatează CNN.

de Redactia Observator

la 12.07.2023, 16:44

generalul rus Serghei Surovikin
Generalul rus Serghei Surovikin, dispărut de peste două săptămâni, "se odihnește", susține un oficial din Duma de Stat - Profimedia Images

"Se odihneşte deocamdată. Nu este diponibil", a declarat oficialul rus într-o înregistrare postată de canalul pe Telegram a publicaţiei SHOT, potrivit news.ro. Insurecţia abandonată împotriva Moscovei de către şeful Wagner Evgheni Prigojin reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa regimului preşedintelui rus Vladimir Putin de când se află la putere.

Potrivit unor documente dezvăluite exclusiv de CNN în iunie, Surovikin este un membru VIP secret al Wagner, un semn al disensiunilor în rândul elitelor de la Moscova. Wagner, contactat de CNN, nu a comentat, atunci, aceste dezvăluiri.

Cine este Serghei Surovikin

Cunoscut drept "Generalul Armaghedon" pentru tacticile sale brutale de bombardare în Siria, Surovikin a fost promovat în toamna trecută pentru a comanda "operaţiunea militară specială din Ucraina".

Deși a fost retrogradat rapid, el a rămas favorit în rândul liderilor militari şi a comunității pro-război care cer un răspuns mai puternic din partea Rusiei. În această primăvară Surovikin a început să acționeze ca omul de legătură dintre Grupul Paramilitar Wagner şi armata rusă. Pe măsură ce a escaladat conflictul dintre Prigojin şi conducerea militară a Rusiei, Surovikin ar fi acționat ca un intermediar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Generalul rus Serghei Surovikin, dispărut de peste două săptămâni, "se odihnește", susține un oficial din Duma de Stat