Antena Meniu Search
x

Video Răsturnare de situaţie în Rusia. Oameni de încredere ai lui Putin erau în secret membri VIP ai grupării Wagner

Răsturnare de situaţie în Rusia. Oameni de încredere ai lui Putin erau în secret membri VIP ai grupării de mercenari ai Wagner. 30 de înalţi oficiali şi agenţi din serviciile secrete ar fi fost înscrişi în grupul paramilitar. Dezvăluirile vin în contextul în care rebeliunea din weekendul trecut este considerată cea mai mare provocare cu care s-a confruntat regimul Putin în ultimii 20 de ani. De mulţi dintre aceşti oficiali militari, printre care şi Serghei Surovkin, generalul Armaghedon, nu se mai ştie nimic de aproape o săptămână. 

de Redactia Observator

la 30.06.2023, 22:24

Vezi și

Din documentele preluate de presa internaţională reiese că Serghei Surovikin şi alți 30 de înalți oficiali militari și membrii importanţi ai FSB, fostul KGB, erau, de fapt, membrii VIP al grupării de mercenari Wagner, condusă de Evgheni Prigojin. Aceştia ar fi avut chiar și un număr personal de înregistrare în gruparea paramilitară, cu toate că mulţi sunt oameni de încredere ai regimului de la Kremlin.

Poreclit Generalul Armaghedon, Surovkin a condus pentru o perioadă războiul din Ucraina şi chiar a fost decorat de liderul de la Kremlin pentru faptele sale de vitejie.  

Sergei Surovikin, general rus: Nu căutăm să avansăm alert pe front, ne pasă de fiecare soldat și sfărâmăm metodic inamicul care atacă în valuri. 

Nu este clar dacă Surovkin primea bani de la gruparea Wagner şi nici ce presupunea acest statut de membru VIP al grupării 

Pe acelaşi subiect

Despre Surovkin, ca şi despre Valeri Gherasimov, şeful Statului Major al armatei ruse, nu se mai ştie nimic de sâmbătă, când mercenarii Wagner au încercat să răstoarne conducerea militară de la Moscova. Se presupune că Surovkin ar fi fost arestat şi deţinut într-un centru al FSB, după ce au apărut informaţii că ar fi ştiut de rebeliunea Wagner.  

Kremlinul refuză să comenteze. Ba chiar pare că vrea să uite cât mai repede de revolta mercenarilor pe care i-a plătit ani de zile să lupte pentru Rusia. 

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: Vă mulţumim pentru îngrijorare, dar nu e cazul. Rusia întotdeauna a devenit mai puternică după astfel de întâmplări nefericite, e greu să-i altcumva decât un incident nefericit. Aşa va fi şi acum.  

Vestul crede că Vladimir Putin a fost slăbit de rebeliunea grupului Wagner

Seful diplomaţiei europene, Josep Borell, crede că Vladimir Putin a fost "slăbit" de rebeliunea grupului Wagner, iar asta îl face un pericol mai mare. Nimeni nu ştie care ar putea fi viitoarea mişcare a liderului rus. Ucraina se pregăteşte pentru ce mai rău - în mai multe oraşe au avut loc teste de reacţie la un eventual dezastru nuclear, accidental sau provocat, la centrala Zaporojie, ocupată de ruşi. 

Reuniţi la Bruxelles, pentru Consiliul European de vară, şefii de stat sau de guvern din Uniunea Europeană promit să ajute Ucraina cât timp e nevoie. Cu o singură excepţie. Premierul Ungariei, Viktor Orban. El susţine că Uniunea Europeană este în pragul falimentului şi nu îşi mai permite să susţină financiar Ucraina. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Răsturnare de situaţie în Rusia. Oameni de încredere ai lui Putin erau în secret membri VIP ai grupării Wagner