Antena Meniu Search
x

Grecia anunță o creștere a cazurilor COVID-19, în pragul deschiderii sezonului turistic

Cu doar câteva zile înainte de deschiderea sezonului turistic, Grecia a anunțat că se confruntă cu o creștere a cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 09.06.2020, 07:26

Grecia anunță o creștere a cazurilor COVID-19, în pragul deschiderii sezonului turistic - Profimedia
  • Grecia a anunţat luni 97 de cazuri noi de COVID-19 şi doi morţi de joi până luni.
  • Din 15 iunie, principalele două aeroporturi ale ţării, Atena şi Salonic, vor primi vizitatori din circa 30 de ţări, în majoritate din UE.

Autoritățile elene au început din data de 4 mai să ridice treptat restricțiile și urmează ca din 15 iunie să redeschidă principalele două aeroporturi ale țării, Atena și Salonic, ca mai apoi, de la 1 iulie să deschidă și aeroporturile regionale.

"Oricine crede că am scăpat de coronavirus greşeşte. Trebuie să fim vigilenţi şi să respectăm măsurile pentru a împiedica răspândirea virusului", a avertizat ministrul protecţiei cetăţeanului, Nikos Hardalias, potrivit AFP.

El a anunţat luni 97 de cazuri noi de COVID-19 şi doi morţi de joi până luni, o treime din numărul infectărilor fiind în cazul unor persoane venite din străinătate.

Experții eleni spun că sosirea în Grecia a mii de turiști asimptomatici infectați cu noul coronavirus este inevitabilă.

Manolis Dermitzakis, un renumit profesor de genetică la Universitatea din Geneva, a declarat că, printre turiștii care vin în Grecia din cele 29 de țări "sigure", se vor afla și persoane care transportă virusul, dar fără să prezinte simptome.

Românii pot merge în Grecia din 15 iunie. Teste aleatorii pentru coronavirus

Grecia îşi deschide graniţele pentru turiştii din România şi alte state ale Uniunii Europene, începând din 15 iunie, fără măsuri de carantină, dar cu teste aleatorii pentru coronavirus.

Ministerul grec al Turismului a anunţat care sunt cele 29 de ţări de unde va primi turişti şi a menţionat că în rândul vizitatorilor străini vor fi efectuate, prin sondaj, teste pentru COVID-19.

Statele din această listă sunt: Germania, Austria, Danemarca, Norvegia, Cipru, Israel, Elveţia, Japonia, Malta, Bulgaria, China, Croaţia, Australia, Noua Zeelandă, Macedonia de Nord, Albania, Estonia, Lituania, Letonia, Liban, Ungaria, Coreea de Sud, Serbia, Muntenegru, România, Slovenia, Slovacia, Republica Cehă şi Finlanda.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri externe » Grecia anunță o creștere a cazurilor COVID-19, în pragul deschiderii sezonului turistic