Antena Meniu Search
x

Bulgaria elimină carantina pentru turiștii români și deschide granițele

Bulgaria a anunțat eliminarea carantinei de 14 zile pentru majoritatea cetățenilor care tranzitează țara. Restricțiile rămân în vigoare doar pentru opt țări, însă România nu se află printre ele.

de Redactia Observator

la 29.05.2020, 13:38

Bulgaria elimină carantina pentru turiștii români și deschide granițele
Bulgaria elimină carantina pentru turiștii români și deschide granițele - Profimedia Images

Eliminăm carantina de 14 zile începând cu 1 iunie pentru cetățenii bulgari și străini din Uniunea Europeană, inclusiv din Serbia și Macedonia.

Totuși, pentru opt țări din Europa unde numărul de pacienți COVID-19 este ridicat, măsura carantinării pentru 14 zile rămâne”, a explicat Angel Kunchev, inspector de stat pe sănătate, citează Novinite.com.

Țările pentru care restricțiile rămân în vigoare sunt: Suedia, Marea Britanie, Belgia, Irlanda, Malta, Italia, Portugalia și Spania. 

Astfel, românii care vor să meargă în Bulgaria după 1 iunie vor putea să facă acest lucru, mai ales ținând cont și de relaxările din țara noastră.

Citește și:

Restricții ridicate și în România

Joi, președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că de la 1 iunie vor fi ridicate anumite restricții în România, printre care și cele asupra transportului rutier internațional de persoane. 

Hotărârea de Guvern nu este însă explicită în ceea ce privește transportul rutier individual. 

„Începând cu data de 1 iunie, se reia transportul rutier internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din și către România, cu respectarea condiţiilor stabilite potrivit art. 32, 35 și 37 din Legea nr. 55/2020”, se arată în Hotărârea nr. 26 din 28.05.2020.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Bulgaria elimină carantina pentru turiștii români și deschide granițele