Antena Meniu Search
x

Grupare coordonată de ruşi, anihilată de Serviciile de Securitate din Ucraina. Plănuiau atacuri care să zguduie ţara

Serviciul de Securitate ucrainean SBU anunţă implementarea unor măsuri drastice pentru prevenirea și neutralizarea amenințărilor la adresa securității naționale. În timpul unei operațiuni de amploare, desfăşurată în oraşele Zhytomyr și Kharkiv, ofițerii au anihilat un grup infracţional coordonat de serviciile speciale ruse.

de Redactia Observator

la 25.01.2022, 16:55

Operaţiune de amploare a forţelor ucrainene, în contextul relaţiilor diplomatice şi militare extrem de tensionate cu Rusia. Marţi, Serviciul de Securitate SBU a anunţat desfăşurarea unei operaţiuni ample, în oraşele Zhytomyr şi Kharkiv, în urma căreia ofiţerii de contrainformaţii au neutralizat o grupare infracţională suspectată că pregăteşte mai multe atacuri, la ordinele Kremlinului. Potrivit unui comunicat oficial, planul avea ca scop destabilizarea internă a Ucrainei, în regiunea de graniţă.

Grup infracţional coordonat de ruşi, anihilat în Ucraina

Gruparea fusese organizată de doi localnici, unul dintre ei având cetăţenie rusă, iar recrutarea a avut loc sub falsul pretext al unor "interviuri de angajare" pentru o firmă fantomă. În urma percheziţiilor, ofiţerii au confiscat un dispozitiv exploziv, arme de calibru mic și muniție, iar ancheta a scos la iveală mai multe echipamente de comunicaţii şi documente ce dovedesc intenţiile criminale ale acestora. În acest caz a fost deschis un proces penal, iar persoanele reţinute vor fi judecate de Procuratura din Zhytomyr.

Rusia anunţă manevre militare în apropierea Ucrainei. SUA, gata să intervină

Forţele armate ruse au lansat marţi o nouă serie de manevre în apropierea Ucrainei şi în Crimeea, iar la aceste exerciţii militare participă 6.000 de oameni, avioane de vânătoare şi bombardiere, potrivit agenţiilor ruse de presă, relatează AFP. Aproape 64.000 de militari americani staționați în Europa sunt pregătiți să intervină pe flancul estic dacă tensiunile de la granița Ucrainei vor escalada. De asemenea, Statele Unite au pregătite pentru intervenție 40 de nave de război, 175 de avioane de luptă și 90 de tancuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Grupare coordonată de ruşi, anihilată de Serviciile de Securitate din Ucraina. Plănuiau atacuri care să zguduie ţara