Antena Meniu Search
x

Heineken s-a retras oficial din Rusia. Compania și-a vândut operațiunile cu doar un euro

Producătorul de bere olandez Heineken a declarat vineri că s-a retras oficial de pe piața din Rusia. Compania și-a vândut operațiunile de acolo către Arnest Group pentru suma simbolică de doar 1 euro.

de Redactia Observator

la 25.08.2023, 13:42

Heineken s-a retras oficial de pe piața din Rusia. Compania și-a vândut operațiunile cu doar un euro
Heineken s-a retras oficial de pe piața din Rusia. Compania și-a vândut operațiunile cu doar un euro - Profimedia

Al doilea cel mai mare producător de bere din lume a declarat că tranzacția a primit toate aprobările necesare și că ar putea avea pierderi excepționale de 300 de milioane de euro. Heineken și-a anunțat intenția de a se retrage de pe piața rusească în martie 2022, după ce Rusia a invadat Ucraina, recunoscând că procesul a durat mai mult decât se aștepta, potrivit Reuters.

Evoluțiile recente demonstrează provocările semnificative cu care se confruntă marile companii de producție în ieșirea din Rusia”, a declarat directorul executiv Dolf van den Brink într-un comunicat. 

Heineken și-a vândut operațiunile din Rusia cu un euro

Multe companii multinaționale s-au înghesuit să părăsească Rusia după ce Occidentul a impus Moscovei sancțiuni fără precedent, dar Kremlinul a ripostat confiscând unele active. Unele companii străine care încearcă să părăsească Rusia se confruntă acum cu o creștere semnificativă a prețurilor, deoarece Moscova cere reduceri mai mari la prețurile activelor pe care doresc să le vândă, au declarat trei persoane cu cunoștințe în acest domeniu. 

Pe acelaşi subiect

Vladimir Putin a semnat în iulie un decret prin care a preluat controlul sucursalei Danone din Rusia, și a acțiunilor producătorului de bere Carlsberg la un producător local. 

Heineken avea șapte fabrici de bere în Rusia și 1.800 de angajați, aceștia urmând să primească garanții de angajare pentru următorii trei ani. Heineken a semnat contractul fără clauză de buy-back.

Cine sunt Arnest Group

Arnest este cel mai mare producător de parfumerie, cosmetice și produse de uz casnic în ambalaje cu aerosoli din Rusia și CSI (9 din cele 15 foste Republici Sovietice). Compania este înregistrată în Nevinnomyssk, teritoriul Stavropol. Produce produse pentru mărci precum Unilever, Beiersdorf, Colgate-Palmolive, L'Oreal, Coty, Oriflame.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Heineken s-a retras oficial din Rusia. Compania și-a vândut operațiunile cu doar un euro