Antena Meniu Search
x

Șase țări au fost invitate să se alăture grupului BRICS. Putin vrea să-și extindă cercul de "prieteni"

Argentina, Iran, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Etiopia şi Egipt au fost invitate joi să devină noi membri ai blocului economiilor în curs de dezvoltare BRICS, din 2024, a anunţat preşedintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 25.08.2023, 11:26

Șase țări au fost invitate să se alăture grupului BRICS. Putin vrea să-și extindă cercul de "prieteni"
Șase țări au fost invitate să se alăture grupului BRICS. Putin vrea să-și extindă cercul de "prieteni" - Profimedia Images

"Am decis să invităm Argentina, Iran, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Etiopia şi Egipt să devină membri cu drepturi depline ai BRICS de la 1 ianuarie 2024. A existat consens în privinţa primei faze a procesului de extindere", a informat oficialul sud-african.

Anunţul a fost făcut în timpul celui de-al 15-summit BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) de săptămâna aceasta de la Johannesburg.

Este a doua oară când BRICS decide extinderea blocului. Acesta a fost înfiinţat în 2009 de Brazilia, Rusia, India şi China. Africa de Sud s-a alăturat în 2010. Ţările BRICS reprezintă aproximativ 40% din populaţia lumii şi contribuie cu peste un sfert la PIB-ul global. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Șase țări au fost invitate să se alăture grupului BRICS. Putin vrea să-și extindă cercul de "prieteni"