Antena Meniu Search
x

Este probabil ca Prigojin să fi fost ucis, susține Pentagonul. SUA cred că o explozie la bord a doborât aeronava

Pentagonul a declarat „este probabil ca Prigojin să fi fost ucis”. Oficiali americani și occidentali au declarat că explozia ar fi putut fi cauzată de o bombă sau de un alt dispozitiv amplasat în aeronavă, deși ar fi și alte posibilități, cum ar fi combustibilul alterat, potrivit New York Times.

de Redactia Observator

la 25.08.2023, 11:14

Este probabil ca Prigojin să fi fost ucis, susține Pentagonul. Oficialii americani cred că explozia ar fi putut fi cauzată de o bombă
Este probabil ca Prigojin să fi fost ucis, susține Pentagonul. Oficialii americani cred că explozia ar fi putut fi cauzată de o bombă - Profimedia Images

Oficiali americani și alți oficiali occidentali au declarat că rapoartele preliminare ale serviciilor de informații i-au făcut să creadă că o explozie la bordul avionului în care se afla liderul mercenar rus Evgheni Prigojin a doborât cel mai probabil aeronava miercuri, ucigând toți pasagerii de la bord. Pentagonul a declarat joi că „este probabil ca Prigojin să fi fost ucis”.

Aceleași surse susțin că explozia ar fi putut fi cauzată de o bombă sau de un alt dispozitiv amplasat în aeronavă, deși sunt explorate și alte posibilități, cum ar fi combustibilul alterat.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, în primele sale comentarii de la prăbușirea avionului, a vorbit despre moartea lui Prigojin, referindu-se la el la timpul trecut în timpul unei întâlniri televizate. „A făcut câteva greșeli grave în viață, dar a obținut și rezultatele necesare”, a spus el.

Prigojin a fondat și a condus grupul militar privat Wagner, care a obținut câștiguri semnificative pe câmpul de luptă în Ucraina, înainte de a organiza o scurtă revoltă împotriva conducerii militare a Rusiei în luna iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Este probabil ca Prigojin să fi fost ucis, susține Pentagonul. SUA cred că o explozie la bord a doborât aeronava