Antena Meniu Search
x

Video "Iată cum arată Ucraina acum". Olena, soția președintelui Zelenski, a transmis lumii un mesaj emoționant

Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a postat un nou mesaj emoţionant pe Instagram, însoțit de imagini care arată dimensiunea dezastrului din Ucraina, după șase zile de război.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 02.03.2022, 12:53

"Iată cum arată Ucraina acum". Olena, soția președintelui Zelenski, a transmis lumii un mesaj emoționant
"Iată cum arată Ucraina acum". Olena, soția președintelui Zelenski, a transmis lumii un mesaj emoționant - captura video Instagram

"Iată cum arată Ucraina acum. Iată un videoclip pe care să îl vadă lumea – suntem în război. Din cauza atacului lui Putin, ucrainenii trebuie să-și ducă copiii în pivnițe în fiecare noapte și să lupte cu inamicul de sub zidurile caselor lor. Ucraina este o țară pașnică. Suntem împotriva războiului și nu am atacat noi primii. Dar nu vom renunța", a scris Olena Zelenska pe Instagram, ziua a șasea a invaziei din Ucraina.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cine este Olena Zelenska

Olena Zelenska, în vârstă de 44 de ani, este căsătorită cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. 

Pe acelaşi subiect

S-a născut în 1978, în Kryvyi Rih. A studiat arhitectura, apoi s-a orientat spre literatură. Este unul dintre co-fondatorii Studio Kvartal 95, cea mai importantă companie de producție de divertisment din Ucraina, și este creditată pentru că a scris conținut pentru spectacole și filme. La data de 20 mai 2019, Zelenska a devenit Prima Doamnă a Ucrainei. Pe 18 noiembrie, a apărut pe coperta numărului din decembrie al ediției ucrainene Vogue. Prima ei inițiativă - reforma nutriției în școlile ucrainene.

În decembrie 2019, Zelenska a fost inclusă în lista celor mai influenți 100 de ucraineni de către revista Focus, ocupând locul 30.

A jucat un rol cheie în dezvoltarea Strategiei Naționale și a inițiat aderarea Ucrainei la Parteneriatul de la Biarritz, un plan G7 pentru egalitatea de gen. În iunie 2020, Olena Zelenska a început o inițiativă de răspândire a limbii ucrainene în lume și introducerea de ghiduri audio în limba ucraineană în cele mai emblematice locaţii, în special în cele mai mari muzee din lume. Olena și Volodimir au fost colegi de școală, însă nu s-au cunoscut în acea perioadă, ci mult mai târziu, în timpul facultății, când ea era studentă la Facultatea de Inginerie Civilă a Universității Naționale Kryvyi Rih. Au avut o relaţie de 8 ani, înainte de a se căsători pe 6 septembrie 2003. Au împreună doi copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » "Iată cum arată Ucraina acum". Olena, soția președintelui Zelenski, a transmis lumii un mesaj emoționant