Antena Meniu Search
x

Imagini crunte cu distrugerile din Gaza. Spitalele sunt copleșite, morgile sunt pline. Printre morți se numără 140 de copii și 120 de femei

Război Israel - Hamas. Zeci de palestinieni au fost uciși marți după ce Israelul a bombardat Fâşia Gaza pentru a patra zi, relatează Al Arabiya și Al Hadath, citând surse. Israelul a transmis că a bombardat peste noapte 200 de ținte în Gaza pentru a-i distruge pe luptătorii Hamas, recunoscuţi drept terorişti de UE. Luni seară, după ore de bombardament intens, lansat de avioanele israeliene, Hamas a ameninţat că va executa câte un prizonier israelian pentru fiecare casă de civili bombardată fără avertisment. Între timp au fost publicate imagini tulburătoare cu distrugerile din Gaza. 

de Redactia Observator

la 10.10.2023, 14:29

Vezi și

Cele peste 2 milioane de palestinieni din Gaza au petrecut a treia noapte în teroare și întuneric. Un jurnalist turc a publicat imagini cu ce a mai rămas din cartierul Al-Rimal din centrul Fâșiei Gaza. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Armata israeliană a transmis că a recâștigat după 72 de ore controlul deplin asupra gardului care separă Gaza de Israel și a declarat un asediu total, întrerupând sursele de apă și energie. Purtătorul de cuvânt al armatei Daniel Hagari a transmis că de luni nu au mai avut loc noi infiltrări din Gaza.

Spitalele din Gaza sunt copleșite, numărul morților se apropie de 800 

Pe acelaşi subiect

Raidurile israeliene au vizat de la primele ore ale dimineții mai multe zone din interiorul orașului asediat, potrivit surselor citate. Armata israeliană a lansat bombardamente şi de pe mare asupra zonelor de coastă din Fâşia Gaza. Raidurile au loc după ce militanții Hamas au lansat sute de rachete asupra Israelului sâmbătă. 

Bilanţul morților din Israel a crescut la cel puțin 900, alte 2.600 de persoane fiind rănite, potrivit Ministerului israelian al Sănătății. În Gaza, autoritățile au declarat că 794 de palestinieni au fost uciși și alți 4.000 au fost răniți. Ministerul Palestinian al Sănătății din Gaza a cerut deschiderea unui coridor pentru a asigura asistență medicală urgentă în spitalele din teritoriu, care nu mai fac faţă. Printre morți se numără 140 de copii și 120 de femei, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, potrivit Al Jazeera. 

Morgile din Gaza sunt pline

"În toate spitalele din Gaza situaţia este cu adevărat de nedescris. Spitalul Shifa, considerat cel mai mare spital din întreaga Fâșie, este copleșit de numărul de cadavre și de răniți", a relatat Youmna ElSayed de la Al Jazeera. "Morga este plină. Unele familii și-au luat rudele moarte doar pentru a putea goli spațiul din morgă. Nici măcar nu s-au mai făcut înmormântări din cauza intensității bombardamentelor."

Imagini crunte cu copii răniți transportați la spital

Presa arabă publică imagini tulburătoare cu copii morţi sau răniţi, scoşi de sub ruine şi transportaţi pe tărgi improvizate, în grabă, la spitalele din Gaza, marți dimineața. 

Fără electricitate, fără mâncare, fără apă în Gaza

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a ordonat luni un asediu total al Fâşiei Gaza, spunând că va opri furnizarea de energie electrică, alimente, apă și alimente către enclava palestiniană.

SUA au cerut grupării Hamas să elibere imediat toţi ostaticii luaţi în timpul operaţiunii de sâmbătă şi au confirmat că cel puțin 11 cetățeni americani se numără printre cei uciși în Israel. Thailanda a actualizat marți numărul cetățenilor săi uciși de la 12 la 18, nouă răniți și 11 prizonieri. Zece cetăţeni nepalezi au fost şi ei ucişi în Kibbutz Alumim, una dintre ţintele atacate de luptătorii Hamas, a anunţat Ambasada Nepalului la Tel Aviv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Imagini crunte cu distrugerile din Gaza. Spitalele sunt copleșite, morgile sunt pline. Printre morți se numără 140 de copii și 120 de femei