Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Imagini cu distrugerile provocate de raidurile israeliene în inima Beirutului

Liderii lumii cer Israelului un răspuns moderat la atacul Iranului de marţi, iar Statele Unite au declarat că nu vor susţine un eventual atac al statului evreu asupra instalațiilor nucleare iraniene. De altfel, Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit de urgenţă în urma acutizării conflictului din Orientul Mijlociu. Azi-noapte, raidurile aeriene israeliene au lovit în centrul capitalei Beirut, chiar în apropiere de clădirea Parlamentului. Nouă persoane au fost ucise, inclusiv un cetăţean american. 

de Redactia Observator

la 03.10.2024 , 13:58

Război în Orientul Mijlociu. A fost o nouă noapte albă la Beirut, unde, pentru prima dată din 2006, Israelul a bombardat o clădire rezidenţială din zona centrală a oraşului, chiar în apropierea Parlamentului. Raidul, în care au murit nouă persoane, printre care şi un cetăţean american care călătorise în Libam pentru a avea grijă de mama sa bolnavă, a vizat o clădire rezidenţială în care funcţiona şi un centru medical afiliat grupării teroriste. 

Presa internaţională scrie că, deşi ofensiva terestră s-a oprit pentru moment, bombardamentele asupra Libanului s-au intensificat. Cinci districte din apropierea graniţei cu statul evreu au fost vizate azi-noapte, iar opt soldaţi soldaţi israelieni şi-au pierdut viaţa. Între timp, evacuările cetăţenilor europeni aflaţi în zonă continuă. 

Oficial Hezbollah, ucis în Damasc

Vezi și

Un raid aerian israelian a lovit şi capitala Siriei, Damasc. Acesta a ţintit o clădire de locuinţe în care se afla ginerele liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, asasinat şi el săptămâna trecută în suburbiile Beirutului. În total, trei persoane au fost ucise și alte trei au fost rănite în acest atac. 

Pe acelaşi subiect

Lumea întreagă aşteaptă, însă, răspunsul Israelului după atacul Iranului de marţi. Benjamin Netanyahu a promis răzbunare după ce statul evreu a devenit ţinta a 180 de rachete, printre care şi celebrele hipersonice Fattah. Teoretic, răspunsul va fi dat în acord cu Statele Unite. "Sunteţi de acord să susţineţi un atac israelian împotriva instalaţiilor nucleare iraniene? Răspunsul este nu", a spus Biden. 

Hamas a revendicat atentatul din Tel Aviv

Cu toate acestea, Occidentul se teme că premierul Netanyahu nu va ţine cont de recomandările aliaţilor. De altfel, şi ţările G7 au avertizat că răspunsul statului evreu NU ar trebui să se îndrepte către instalațiile nucleare iraniene sau infrastructura petrolieră a acestora. Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit de urgenţă în urma atacului masiv, iar secretarul general Antonio Guterres a condamnat cu fermitate atacurile din ultimele zile. 

Între timp, apar şi noi informaţii despre atacul armat din Tel Aviv în care şapte oameni, printre care şi o femeie care avea cetăţenia Republicii Moldova, au fost ucişi şi alţi 16 răniţi. Hamas a revendicat cele întâmplate şi a anunţat că autorii atentantului sunt membri ai gupării teroriste. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Ştiri externe » Imagini cu distrugerile provocate de raidurile israeliene în inima Beirutului