Antena Meniu Search
x

Imagini memorabile oferite de Olaf Scholz când preia locul din care Angela Merkel a condus Germania 16 ani: "O imagine ca o profeţie" | GALERIE FOTO

Olaf Scholz a preluat oficial funcţia de cancelar al Germaniei după 16 ani în care această poziţiei a fost ocupată de Angela Merkel. Scholz a oferit imagini memorabile la învestirea sa.

de Redactia Observator

la 08.12.2021, 18:25

Noul cancelar al Germaniei s-a aşezat stingher pe scaunul ocupat timp de aproape două decenii de Angela Merkel, într-un moment în care nimeni nu era în preajma sa. "O imagine ca o profeţie. Se ştie că puterea se face să te simţi singur", au comentat jurnaliştii de la Bild. Un alt moment memorabil oferit de Olaf Scholz a fost acela în care noul cancelar al Germaniei a făcut o plecăciune în faţa parlamentarilor. "O imagine care va dăinui şi un gest neobişnuit", au mai scris cei de la Bild.

Discursul lui Olaf Scholz

Noul cancelar al Germaniei a declarat că va oferi Germaniei "un nou început", în cadrul ceremoniei de transfer al puterii. "Acesta va fi un nou început pentru ţara noastră. Vreau să fac totul în acest sens", a declarat social-democratul Olaf Scholz, în vârstă de 63 de ani, înainte ca Angela Merkel să plece de la Cancelarie, în aplauzele celor prezenţi.

Conservatoarea Angela Merkel, care a condus ţara în ultimii 16 ani, i-a predat ştafeta succesorului său, pe care l-a îndemnat ”să muncească pentru binele ţării”. ”Munciţi pentru binele ţării noastre. Aceasta este dornţa mea şi vă urez succes”, a declarat Merkel. ”Aceasta este o sarcină pasionantă şi plină e satisfacţii, exigentă totodată, dar dacă o abordăm cu bucurie poate că este una dintre cele mai frumoase sarcini posibile”, i-a spus ea succesorului său.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Imagini memorabile oferite de Olaf Scholz când preia locul din care Angela Merkel a condus Germania 16 ani: "O imagine ca o profeţie" | GALERIE FOTO