Antena Meniu Search
x

Video Imagini şocante cu răpirea unor tinere de 18-19 ani, militari în armata israeliană, răpite de Hamas: pline de sânge, fetele sunt ameninţate cu moartea

Război Israel - Hamas. La şapte luni după atacul Hamas din Israel, apar noi imagini şocante. Familiile unor fete-soldat, de 18-19 ani, au făcut publice o filmare în care tinerele, pline de sânge, sunt terorizate şi ameninţate cu moartea. Pe plan extern, Germania a anunţat că l-ar aresta pe Benjamin Netanyahu, dacă va fi emis un mandat internaţional pe numele lui.

de Redactia Observator

la 27.05.2024 , 23:49

Cu feţele pline de sânge şi paralizate de frică, adolescentele-soldat au mâinile legate la spate. Încearcă să le explice teroriştilor că ele nu sunt o ameninţare pentru bărbaţii înarmaţi. Înarmaţi până în dinţi, membrii Hamas le ameninţă cu violenţe sexuale. "Aici sunt fetele care pot rămâne însărcinate. Eşti frumoasă", spune unul dintre luptătorii Hamas.

Sute de oameni au ieşit pe străzi în Israel şi au cerut eliberarea fetelor-soldat

Oripilaţi de imagini, sute de oameni au ieşit pe străzi în Israel şi au cerut eliberarea fetelor-soldat. "Am plâns când am văzut filmarea, iar spre final am simţit că o să vomit. Oricine vede clipul va înţelege ce simt, mai ales femeile", a declarat Ashley Waxman Bakshi, verişoara unei ostatice. Guvernul israelian a reluat negocierile cu Hamas, după apariţia clipului.

Vezi și

Premierul Netanyahu are şi alte probleme. Procurorii Curţii Penale Internaţionale cer un mandat de arestare internaţional pe numele lui. Dacă va fi emis, el nu ar mai putea călători nicăieri. Germania ar aplica fără discuţii mandatul, a explicat purtătorul de cuvânt al guvernului. De altfel, Israelul are tot mai puţini prieteni. Spania, Irlanda şi Norvegia vor recunoaşte existenţa statului palestinian, o decizie care l-a scandalizat pe Netanyahu.

"Este o recompensă pentru terorism. 80% dintre palestinienii din Cisiordania sunt de acord cu masacrul groaznic de la 7 octombrie. Genului acesta de rău nu trebuie să i se dea o ţară, ar fi un stat terorist", a declarat Benjamin Netanyahu, premierul Israelului. Washingtonul a criticat Spania, Irlanda şi Norvegia. Ambasadorii celor trei ţări au fost convocaţi la ministerul israelian de Externe, unde li s-au arătat imagini cu teroriştii Hamas care au atacat Israelul pe 7 octombrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri externe » Imagini şocante cu răpirea unor tinere de 18-19 ani, militari în armata israeliană, răpite de Hamas: pline de sânge, fetele sunt ameninţate cu moartea