Antena Meniu Search
x

Grecia, amenințată de incendii de vegetație precum cele care au făcut sute de victime în ultimii ani (Video)

Au restricţii de pandemie, acum au şi incendii. Cu asta se confruntă turiştii care merg în Grecia zilele acestea. Ministerul de Externe de la Bucureşti a emis o atenţionare de călătorie care vizează insulele Corfu, Kefalonia, Zakynthos şi Rodos. Românii aflaţi în vacanţă au primit deja mesaje pe telefonul mobil. 

de Redactia Observator

la 04.09.2020, 22:58

Vezi și
  • Temperaturile ridicate și rafalele de vânt influențează producerea de incendii de vegetație.

Este sunetul care aseară a alertat milioane de oameni din Grecia, inclusiv români. Un mesaj al autorităţilor îi avertiza că zona în care se află este ameninţată de incendii. 

Alerta a fost primită şi de o româncă aflată în apropiere de regiunea Attica, acolo unde cel mai letal incendiu din istoria Europei a mistuit mai multe localităţi şi a ucis peste 100 de oameni, în urmă cu doi ani. De teamă ca istoria să nu se repete, autorităţile elene au luat deja primele măsuri. 

Flavia, româncă stabilită în Grecia: Am primit alerta obişnuită pe telefon. Este unul dintre parcurile dintr-un cartier Nea Philadelphia, care este destul de mare şi plin de pini uscaţi şi la intrare este pus un anunţ în care este sfătuită lumea să nu intre în interiorul parcului. Există un risc, fiind vegetaţie foarte uscată, dar deocamdată ca şi incendii în zona Attica, încă nu! Sperăm să nu fie!

Vegetaţia uscată, rafalele de vânt şi temperaturile de peste 35 de grade Celsius sunt condiţiile prielnice pentru izbucnirea incendiilor. 

Printr-o campanie de informare, Garda Civilă a Greciei îndeamnă oamenii să nu facă grătare sau focuri de tabără în perioada aceasta și să-şi ude din plin vegetaţia de pe lângă casă. 

Flavia, româncă stabilită în Grecia: Sunt zone de pe anumite insule în care sunt drumuri care duc spre satele de pe deal şi este un pic riscant. E mai bine să ştii că te expui la nişte riscuri dacă te duci pe drumurile forestiere, pe satele de munte.

Weekend-ul trecut, un incendiu uriaş a izbucnit lângă cetatea antică din Mycene, aflată la 120 de kilometri de Atena. Patru avioane şi două elicoptere au fost mobilizate pentru stingerea flăcărilor, iar de la sol zeci de pompieri au intervenit. 

Ioannis Maltezos, guvernatorul adjunct al regiunii: Este un incendiu uriaş! Văd că a ajuns deja în situl arheologic!

Pe lista zonelor de risc au fost incluse şi destinaţii precum Corfu, Kefalonia, Zakynthos, Rodos, dar şi regiunea centrală a Greciei şi cea a Mării Egee. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Grecia, amenințată de incendii de vegetație precum cele care au făcut sute de victime în ultimii ani (Video)