Antena Meniu Search
x

Foto Incendiu puternic pe o navă cu 3.000 de maşini, în largul coastei olandeze. O persoană moartă, după ce un vehicul electric ar fi luat foc

O persoană a murit şi alte câteva sunt rănite, după ce o navă care transporta 3.000 de maşini a fost cuprinsă de foc în urma unui incendiu în largul coastelor olandeze, miercuri. Pompierii se luptă cu stingerea flăcărilor, existând riscul ca nava să se scufunde.

de Redactia Observator

la 26.07.2023, 15:36

Incendiu puternic pe o navă cu 3.000 de maşini, în largul coastei olandeze. O persoană moartă, după ce un vehicul electric ar fi luat foc
Incendiu puternic pe o navă cu 3.000 de maşini, în largul coastei olandeze. O persoană moartă, după ce un vehicul electric ar fi luat foc - Twitter

Incendiul a izbucnit marţi seară pe nava Fremantle Highway, înregistrată în Panama. Cu o lungime de 199 de metri, nava plecase din Germania şi se îndrepta spre Egipt, relatează news.ro.

În timpul incendiului, mai mulţi membri ai echipajului au sărit peste bord

Navele de salvare au pulverizat apă pe vasul în flăcări, dar prea multă apă risca să îl scufunde, a explicat Paza de Coastă olandeză. O navă de salvare a trebuit să se agaţe de vas pentru a-l împiedica să plutească în derivă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

"Incendiul este cu siguranţă încă necontrolat. Este un incendiu foarte greu de stins, probabil din cauza încărcăturii pe care o transporta nava", a declarat Edwin Versteeg, purtător de cuvânt al Departamentului olandez pentru căile navigabile şi lucrări publice.

Paza de coastă a precizat pe site-ul său că nu se cunoaşte cauza incendiului, dar un purtător de cuvânt declarase anterior pentru Reuters că acesta ar fi început lângă o maşină electrică.

Paza de coastă a precizat că Fremantle, care plecase din portul Bremerhaven, a fost remorcată în afara căilor de navigaţie şi s-ar putea scufunda. Acesta se afla la 27 km nord de insula olandeză Ameland când a izbucnit incendiul.

Toţi cei 23 de membri ai echipajului au fost evacuaţi

Un elicopter i-a transportat pe unii dintre cei care au suferit de pe urma inhalării fumului către unităţi medicale de pe continent.

Un purtător de cuvânt al Shoei Kisen Kaisha, compania japoneză de leasing de nave care administrează Fremantle, nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Incidentul a fost cel mai recent dintr-o serie de acest gen în care au fost implicate din ultima vreme nave care transportau maşini. La începutul acestei luni, doi pompieri din New Jersey au murit şi cinci au fost răniţi în lupta cu flăcările pe o navă de marfă care transporta sute de vehicule. De asemenea, un incendiu a distrus mii de maşini de lux pe o navă în largul coastei insulelor Azore din Portugalia în februarie anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Incendiu puternic pe o navă cu 3.000 de maşini, în largul coastei olandeze. O persoană moartă, după ce un vehicul electric ar fi luat foc