Antena Meniu Search
x

Video "Suntem înspăimântaţi, suntem îngrijoraţi." Mii de pompieri trimiși să lupte cu incendiile de vegetație care se apropie de orașe din Europa de Sud

Nu doar Grecia este afectată de incendiile violente de vegetaţie. Mii de pompieri se luptă cu flăcările în nouă ţări din Europa, iar zona Mediterană s-a transformat într-un mare focar. În Sicilia, oraşul Palermo este înconjurat de foc şi multe cartiere au rămas fără curent electric. Mii de oameni au fost evacuaţi. Iar în Portugalia, sute de pompieri se luptă să stingă un incendiu de lângă Lisabona. 

de Redactia Observator

la 26.07.2023, 15:08

Vezi și

Flăcări de până la cinci metri înălţime, sute de focare şi vânt puternic. Aşa arată împrejurimile oraşului sicilian Palermo, izolat de restul lumii de un baraj de foc. De două zile, pompierii italieni nu iau pauză. Patru persoane au murit aici. Peste o mie de oameni au fost evacuaţi, iar jumătate din oraş nu are curent. 

Locuitor din Palermo: "Chiar şi cu aerul condiţionat pornit, nu am putut să dormim. Intră un aer încărcat. Suntem înspăimântaţi, suntem îngrijoraţi."

În Puglia, o pădure de pini arde necontrolat, iar două mii de oameni au fost evacuaţi. Totul pe fondul unor temperaturi record de până la 48 de grade. Din acest motiv, guvernul ar putea să declare stare de urgenţă. 

Croația, amenințată de incendiile de vegetație

Pe acelaşi subiect

În Croaţia, vântul puternic a făcut ca flăcările să se răspândească spre Dubrovnik.  Avioanele au coborât să ia apă chiar la câteva sute de metri de turişti. În Portugalia, incendiile ameninţă staţiunea Cascais, din apropiere de Lisabona. Şase sute de pompieri cu 189 de autospeciale, ajutaţi din aer de avioane, se luptă cu focul, dar vântul puternic îngreunează operaţiunea. 

Carlos Carreiras, primarul oraşului Cascais: "Am fost precauţi şi am luat măsura preventivă de evacuare a unor cetăţeni, în special cei în vârstă, care au un nivel mai ridicat de anxietate." 

Incendii sunt şi pe Coasta de Azur, în Franţa, dar şi pe Insula Gran Canaria, acolo unde mai multe sate au fost în pericol. Ministerul român de externe a emis ŞI o atenţionare de călătorie pentru Bulgaria, azi şi mâine, din cauza furtunilor puternice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » "Suntem înspăimântaţi, suntem îngrijoraţi." Mii de pompieri trimiși să lupte cu incendiile de vegetație care se apropie de orașe din Europa de Sud