Antena Meniu Search
x

Video Încoronarea Regelui Charles. Caleștile goale și fanfara fac repetiții noaptea, sub privirile curioșilor

Repetiţiile pentru încoronarea Regelui Charles sunt în plină desfăşurare. Noaptea, caleştile goale şi fanfara parcurg traseul stabilit pentru marele eveniment. Palatul Buckingham se confruntă însă cu probleme de securitate. Un bărbat a fost arestat după ce ar fi aruncat cartuşe în curtea reşedinţei.  

de Redactia Observator

la 03.05.2023, 22:18

Vezi și

Noaptea trecută străzile Londrei au fost pline de curioşi. Sute de oameni s-au adunat pentru a vedea repetiţiile fanfarei pentru Încoronarea Regelui.  

Au ieşit pe traseu, goale, şi caleştile în care vor călători Charles şi Camilla. Cuplul regal va ajunge la Catedrala Westminster în cea folosită la jubileul de diamant al Reginei Elisabeta. După aceea, se va întoarce cu trăsura de aur, construită în 1760 pentru Regele George al II-lea. 

Încoronarea lui Charles al III-lea. Regele şi Regina repetă şi ei ceremonia în catedrala Westminster

Astăzi, monarhul şi soţia sa au fost însoţiţi şi de familia de Wales, Kate, William şi cei trei copii ai lor. 

Serviciile de securitate sunt în alertă non stop, mai ales după ce un bărbat care avea un comportament agresiv a aruncat cartuşe în curtea Palatului Buckingham şi ameninţa că îl va ucide pe Rege. După ce l-au arestat, poliţiştii au detonat controlat muniţia, iar explozia s-a auzit şi în timpul unei transmisiuni televizate. 

Deşi o anchetă este în desfăşurare, autorităţile londoneze exclud varianta ca individul să facă parte dintr-o grupare teroristă. Într-un comunicat oficial, Palatul Buckingham a anunţat că regele şi regina nu se aflau în reşedinţă când a avut loc incidentul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Încoronarea Regelui Charles. Caleștile goale și fanfara fac repetiții noaptea, sub privirile curioșilor