Antena Meniu Search
x

Video Noi detalii despre încoronarea regelui Charles al III-lea. Au fost dezvăluite cele două trăsuri pe care cuplul regal le va folosi în ziua ceremoniei

Traseul încoronării regelui Charles a fost dezvăluit şi împarte englezii în două tabere! Cea mai mare nemulţumire este că suveranul a scurtat traseul. Britanicii se tem că vor fi nevoiţi să doarmă în stradă ca să ocupe un loc în faţă, de unde să poată vedea cuplul regal. Pe şase mai, în ziua ceremoniei, Charles şi Camilla vor folosi două trăsuri. Una confortabilă şi contemporană, cu aer condiţionat şi suspensii, alta, de epocă, de care s-au plâns toţi monarhii. 

de Redactia Observator

la 10.04.2023, 22:42

Vezi și

Caleaşca aurită, trasă de opt caişi grea de patru tone, nu a lipsit de la nicio încoronare a unui rege britanic, de aproape 200 de ani. În ciuda grandorii, aproape toţi monarhii care au călătorit cu ea s-au plâns că este total lipsită de confort. Regina Elisabeta a doua a descris-o simplu - oribilă. Totuşi, noul rege Charles va merge cu ea, dar numai la întoarcerea de la ceremonia de încoronare. Caleaşca nu depăşeşte viteza unui om care înaintează la pas. Aşa că mulţimea va avea tot timpul să îi zărească pe Charles şi Camilla.

Această caleaşcă va fi piesa centrală a unei procesiuni mult mai ample şi cu durată mai lungă, de la parcul abaţiei Westminster până la palatul Buckingham, în ziua încoronării. Caleaşca este uriaşă, puteţi constata asta când mă vedeţi cum stau alături de ea. Are aproape patru metri înălţime şi peste şapte metri lungime. 

O ceremonie mai puțin fastuoasă

La dus spre abaţia Westminster, unde va avea loc încoronarea, regele şi regina vor lua loc, însă, în aşa-numita Caleaşcă a Jubileului de Diamant. Construită pentru aniversarea celor 60 de ani de domnie ai reginei Elisabeta, este dotată cu aer condiţionat şi un sistem contemporan de suspensie. Modernismul se opreşte aici. Încep tentele regale. În interior este tapisată minunat, cu mătase galbenă şi elemente din lemn de diferite esenţe. 

La dorinţa Regelui Charles, ceremonia de încoronare va fi mai modestă decât a mamei sale, de acum 70 de ani, şi va avea elemente moderne. Traseul procesiunii între palat şi abaţie a fost scurtat de la opt la doi kilometri. Pentru britanici este o veste rea: trebuie se înghesuie ca să îl vadă pe noul rege. Şi numărul de invitaţi a fost redus, de la 8.000 la 2.000. Iar ca să ţină pasul cu timpurile, Casa Regală a creat şi un "emoji" special, care va apărea pe reţelele sociale în mesajele despre festivităţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Noi detalii despre încoronarea regelui Charles al III-lea. Au fost dezvăluite cele două trăsuri pe care cuplul regal le va folosi în ziua ceremoniei