Galerie foto

India primeşte sprijin de la Marea Britanie. 1.000 de respiratoare vor fi trimise în ţara copleşită de pandemie

De Larisa Andreescu.
Publicat: 02.05.2021, 16:07.
Actualizat: 02.05.2021, 16:15

Marea Britanie va trimite 1.000 de respiratoare suplimentare în India pentru a ajuta ţara în prezent copleşită de pandemia de coronavirus, a anunţat, duminică, ministrul britanic al Afacerilor Externe, Dominic Raab.

India, copleşită de pandemie

Marea Britanie va trimite 1.000 de respiratoare în India

Profimedia

India, îngenunghiată în lupta împotriva coronavirusului

"Este important să ascultăm cu atenţie autorităţile indiene şi să vedem ceea ce putem să le oferim, ce au nevoie şi ceea ce vor", a declarat la Sky News şeful diplomaţiei britanice, care a vorbit cu omologul indian Subrahmanyam Jaishankar. El se va întâlni cu acesta luni, cu ocazia reuniunii miniştrilor de Externe la G7 de la Londra.

Un prim transport de concentratoare de oxigen şi de respiratoare din Marea Britanie a sosit marţi în India, iar un al doilea lot de acelaşi tip va sosi vineri. În total, 495 de concentratoare de oxigen şi 200 de respiratoare vor fi livrate de Londra, fostă putere colonială.

Citește și:

"Le-am furnizat concentratoare de oxigen, le vom furniza respiratoare şi vom trimite un alt transport de 1.000 de respiratoare", a declarat Dominic Raab.

Copleşită de pandemie, India a înregistrat aproape 400.000 de noi contaminări în ultimele 24 de ore şi 3.689 de decese, bilanţul ajungând la mai mult de 215.000 de morţi în ţara care numără 1,3 miliarde de locuitori.

Marea Britanie, implicată în ajutorarea Indiei

Marea Britanie, care are o importantă diaspora indiană, o asociaţie de medici de origine indiană (BAPIO) se mobilizează pentru a face consultări de la distanţă pacienţilor care nu sunt urgenţe cu scopul de a ajuta serviciile de sănătate.

"Încercăm să facem tot ceea ce putem pentru a strânge fonduri ca să trimitem echipamente, concentratoare de oxigen" pentru a creşte capacitatea la terapie intensivă, a explicat la Sky News secretarul asociaţiei, Parag Singhal. "Încercăm să le dăm o mână de ajutor colegilor noştri epuizaţi din India".

Asociaţia a adunat 250 de voluntari pentru teleconsultaţii, sperând să mobilizeze 1.000 de practicieni.

Potrivit ultimelor cifre de la Ministerul Sănătăţii, sâmbătă, New Delhi a înregistrat 27.000 de noi contaminări şi 375 de decese în ultimele 24 de ore.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.