Antena Meniu Search
x

Un nou record de infectări în India: peste 400.000 de cazuri în 24 de ore. Preşedintele american anunţă restricţii de călătorie

Încă un record negativ în India: Peste 400.000 de infectări cu Covid-19 în ultimele 24 de ore. În acest context, Joe Biden va impune de marţi noi restricţii de călătorie între SUA şi India, din cauza pandemiei.

de Redactia Observator

la 01.05.2021, 09:19

Un nou record de infectări în India: peste 400.000 de cazuri în 24 de ore
Un nou record de infectări în India: peste 400.000 de cazuri în 24 de ore - Profimedia Images
  • Un nou record de infectări în India: peste 400.000 de cazuri în 24 de ore
  • Preşedintele american anunţă restricţii de călătorie

India a înregistrat, sâmbătă, peste 400.000 de noi cazuri de infectare cu Covid-19 în ultimele 24 de ore, o premieră mondială, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

401.993 de noi cazuri de infectare au fost anunţaţe, ducând numărul total al infectărilor la 19,1 milioane. Numărul deceselor în ultimele 24 de ore s-a ridicat la 3.523, totalul ajungând la 211.853.

Preşedintele Biden va impune noi restricţii de călătorie între SUA şi India

Preşedintele american Joe Biden va impune începând de marţi noi restricţii de călătorie între Statele Unite şi India, din cauza pandemiei de Covid-19, interzicând accesul în SUA a majorităţii persoanelor care nu sunt cetăţeni ai SUA, a declarat un oficial al Casei Albe, citat de Reuters.

Pe acelaşi subiect

''Noile restricţii vor fi introduse la recomandarea Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA (CDC), din cauza numărului extraordinar de mare de cazuri de Covid-19 şi a multiplelor variante care circulă în India'', a spus oficialul.

Biden a emis o interdicţie similară în luna ianuarie, pentru majoritatea cetăţenilor străini proveniţi din Africa de Sud. Preşedintele a reintrodus şi o interdicţie de intrare pentru majoritatea cetăţenilor străini care au fost în Brazilia, Marea Britanie, Irlanda şi 26 de ţări europene, care permit călătoriile transfrontaliere libere.

Această politică înseamnă că majoritatea cetăţenilor străini care au fost în una dintre aceste ţări, iar acum şi din India, în ultimele 14 zile, nu au dreptul să călătorească în Statele Unite. China şi Iranul sunt incluse şi ele în această politică. Ambasada indiană la Washington nu a comentat imediat.

Şi alte ţări au impus restricţii de călătorie cu India, inclusiv Marea Britanie, Germania, Italia şi Singapore, în timp ce Canada, Hong Kong şi Noua Zeelandă au suspendat toate călătoriile comerciale cu India.

Miercuri, Casa Albă a anunţat că Statele Unite trimit provizii în valoare de peste 100 de milioane de dolari către India pentru a ajuta la combaterea creşterii COVID-19. Livrările includ 1.000 de rezervoare de oxigen, 15 milioane de măşti N95 şi 1 milion de teste rapide de diagnostic.

Statele Unite şi-au redirecţionat, de asemenea, propria comandă de materii prime de la AstraZeneca către India, ceea ce îi va permite să producă peste 20 de milioane de doze de vaccin COVID-19, potrivit Casei Albe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Un nou record de infectări în India: peste 400.000 de cazuri în 24 de ore. Preşedintele american anunţă restricţii de călătorie