Antena Meniu Search
x

Foto Un bărbat a condus 1.400 km pentru a-i aduce oxigen prietenului său bolnav de Covid, în India

Un bărbat în vârstă de 34 de ani a condus fără oprire şi fără odihnă sau alte pauze pentru a se asigura că prietenul său din copilărie, care suferea de Covid-19, aflat la 1.400 de kilometri distanță în Noida, avea să primească un cilindru de oxigen.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 01.05.2021, 17:36

Devendra Kumar Rai  (tricou negru) şi Rajan Kumar Singh (tricou verde)
Devendra Kumar Rai (tricou negru) a adus un cilindru de oxigen de la peste 1.400 de kilometri distanță pentru prietenul său din copilărie Rajan Kumar Singh (tricou verde) care suferă de infecție cu coronavirus - Devendra Kumar Rai

Un gest enorm de prietenie

Devendra Kumar Rai, director executiv al unei companii de asigurări din Jharkhand, a primit un apel urgent de la prietenul său Rajan Kumar Singh în noaptea de 25 aprilie. Singh, care suferea de Covid-19, i-a spus că nu mai are mult oxigen şi că nu poate să facă rost de mai mult.

În ultimele săptămâni, infrastructura de sănătate din Delhi și orașele vecine Noida, Gurugram și Faridabad a fost supusă unei presiuni imense din cauza lipsei paturilor în spital, a lipsei buteliilor de oxigen, a lipsei instalațiilor de reumplere a oxigenului și a lipsei acute de medicamente.

„Rajan nu a reușit să-și asigure un pat în niciunul din spitalele din apropiere și de aceea stătea acasă. Pentru mine, a fost un apel SOS, deoarece a spus că oxigenul rămas este limitat și nu există nicio modalitate de a-l reumple. Am plecat de la Ranchi, capitala Jharkhand, în 10 minute şi am mers la Bokaro pentru a face rost de o butelie de oxigen umplută”, a declarat Rai pentru The Independent.

Pe acelaşi subiect

A parcurs distanța de 100 de kilometri până la Bokaro pe motocicletă în câteva ore, pentru a face rost de un cilindru. După o lungă căutare a reuşit să facă rost de o nouă butelie cu oxigen chiar de la un alt prieten.

„La 25 aprilie, după-amiaza, la ora 15:00, am părăsit în sfârșit Bokaro într-o mașină împrumutată de la un alt prieten și am condus fără oprire spre Noida, peste 1.400 de kilometri distanță. Aveam doar apă la mine. Nu am luat pauză pentru mâncare sau odihnă ... nu am dormit şi nu m-am oprit pentru toaletă aşa că am ajuns la el acasă dimineața la 9, după o călătorie de aproape 18 ore ”, a povestit bărbatul.

Rai a explicat că atunci când a ajuns la prietenul său, bărbatul mai avea oxigen doar pentru încă 10-15 minute, după care nivelul de oxigen ar fi început să scadă la aproape 80, în condiţiile în care un nivel de oxigen sub 94 (din 100) este văzut deja ca fiind un motiv de alarmă.

În prezent starea de sănătate a domnului Singh s-a îmbunătățit și prietenul său, care a plecat de la Bokaro, este alături de el. Soția bolnavului este însărcinată în șase luni și nu poate ieși în caz că are nevoie de ceva.

„Vorbim regulat la telefon la fiecare câteva zile, dar ne-am întâlnit după un decalaj de trei ani. Sunt aici până când în cele din urmă își va reveni”, a spus el.

A adăugat că nu s-ar pune problema să nu-i fie alături, mai ales că cei doi sunt prieteni din copilărie: „Ne-am născut în același spital și suntem prieteni de atunci. Am făcut școala împreună, dar am fost la diferite facultăţi, după care a venit la Noida”

Rai, eroul, este necăsătorit și îl are alături doar pe fratele şi cumnata sa. Nu a vorbit însă cu nimeni înainte de a porni la drum pentru a-şi salva camaradul: „Nu era nimic de întrebat pe nimeni. Prietenul meu avea nevoie de ajutorul meu și a trebuit să vin"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Un bărbat a condus 1.400 km pentru a-i aduce oxigen prietenului său bolnav de Covid, în India