Antena Meniu Search
x

Video Inundaţiile au făcut prăpăd în Germania, Belgia şi Olanda: "Este o stare de urgenţă ca în Al Doilea Război Mondial"

Vremea rea a făcut prăpăd în Europa. Situaţia este catastrofală în Germania, unde cel puţin 42 de oameni au murit şi alţi 70 sunt daţi dispăruţi în urma unor viituri. Inundaţii au fost şi în Belgia, unde cel puţin opt oameni au murit înecaţi. În ambele ţări, Armata a fost mobilizată în sprijinul sinistraţilor.  

de Redactia Observator

la 15.07.2021, 20:37

Vezi și
  • Zeci de persoane au murit, surprinse de viituri, în Germania şi în Belgia.

Martor: Apa a coborât de pe versanţi cu o viteză uriaşă şi a măturat totul în cale. Oameni, case, maşini. Zeci de oameni s-au refugiat pe acoperişurile caselor şi au aşteptat să fie salvaţi. 

Pe străzi, puhoaiele depăşeau înălţimea unui om, iar în unele zone, au urcat chiar până la etajele superioare ale caselor. Viitura a scos pur şi simplu mobila din apartamente. Pe străzile pline de apă plutesc şi acum paturi, şifoniere şi electrocasnice. 

Martor: Ceea ce s-a întâmplat aici este mai rău decât un bombardament. Refacerea va dura 10 ani, oamenii au rămas fără nimic, afacerile....Este îngrozitor. 

Martor: Este noroi peste tot în case, podul de acolo s-a prăbuşit, e sub apă, mai jos, chiar şi aşa au fost luate de apă. Aşa că este o stare de urgenţă ca în Al Doilea Război Mondial. 

Pe acelaşi subiect

Sunt oameni care au murit, după ce au fost luaţi de ape cu case cu tot. Printre victime, doi pompieri care participau la operaţiunile de salvare.  

Armin Laschet, guvernator Renania de Nord Westfalia: Nu avem o situaţie exactă în ce priveşte numărul de victime pe care le avem în Renania de Nord-Westfalia. 

În mijlocul puhoaielor din Germania au fost prinşi şi mulţi români. "Suntem pe 258 în Germania. A venit viitura, a luat case, mașini, suntem blocați. Vine apa de pe versanți. Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva", a scris, pe Facebook, o persoană care mergea spre Belgia şi a reuşit până la urmă să scape cu bine din mijlocul viiturii.  

Inundaţiile au făcut victime şi au produs pagube în Belgia şi Olanda

Apele au făcut prăpăd şi peste graniţă, în Belgia. Oamenii au fost salvaţi din mijlocul puhoaielor cu ajutorul bărcilor pneumatice. Şi aici Armata a fost chemată în ajutorul populaţiei sinistrate. În pericol sunt şi 120 de tabere de cercetaşi pe care salvatorii fac eforturi să le evacueze: "Nu ne aşteptam la aşa ceva. Am chemat serviciile de urgenţă. Ne-au spus să nu aşteptăm până dimineaţă, pentru că nu ştiau când se va opri ploaia. La parter, apa ajunge deja la genunchi". 

Au fost şi localnici care au găsit metode inedite de a scăpa din mijlocul apelor. O bătrânică a fost scoasă pe un colac, iar un tânăr s-a folosit de o saltea în formă de crocodil pentru a se ţine la suprafaţă.

Inundaţiile le dau bătăi de cap şi olandezilor, unde cel mai afectat este sudul ţării. Precipitaţiile abundente din ultimele zile au umflat râurile care au început să se reverse peste zonele locuite.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Inundaţiile au făcut prăpăd în Germania, Belgia şi Olanda: "Este o stare de urgenţă ca în Al Doilea Război Mondial"