Antena Meniu Search
x

Video Furtunile fac prăpăd în țară. În Neamț, localnicii din două sate izolate de ape au fost nevoiți să traverseze șuvoaiele în cuva unui excavator

Vremea rea continuă să facă prăpăd prin mai toate zonele țării. Cel mai greu a fost lovită, din nou, Suceava, unde a plouat torenţial. Nici zilele următoare nu vor fi mai liniştite. Principalele râuri din ţară se află sub cod portocaliu şi galben de inundaţii până în noaptea de duminică spre luni.

de Redactia Observator

la 03.07.2021, 19:58

Vezi și

Canalizarea din Suceava nu a mai făcut faţă ploilor torenţiale. Străzile au fost complet inundate, iar traficul a fost paralizat. Apa strânsă pe străzi a fost atât de mare, încât a ajuns la motorul unei maşini. A luat foc imediat ce a fost a fost pornită, în urma unui scurtcircuit.

Gabriel Lucaci, şofer: ”De la bălţile astea de prin oraş. A prins undeva apă. Fiind maşină veche”. Martor: ”Putea să-l ardă în maşină, direct, dacă nu îl claxonau oamenii că a luat foc”.

Un bazar din oraş a ajuns şi el sub ape. Dar probleme au fost şi în localităţile Ipoteşti şi Scheia, unde mai multe drumuri şi gospodării au fost inundate.

În Cluj-Napoca, mai multe artere importante au fost complet inundate, iar şoferii au avut de trecut testul răbdării.

Pe acelaşi subiect

Oameni trecuți râul în cuva unui excavator, în Neamț

În judeţul Neamţ, două sate din comuna Bârgoi sunt izolate de trei zile după ce digul iazului Bălăneşti a cedat. Oamenii au rămas fără curent electric, iar singura modalitatea prin care pot ajunge la locul de muncă este un drum de 6 kilometri prin pădure. Primarul le-a trimis în ajutor un excavator, în cuva căruia sunt trecuţi rând pe rând de pe un mal pe altul.

În judeţul Prahova, puhoaiele au acoperit mai multe drumuri. Traficul în localităţile Podenii Noi şi Poiana Câmpina s-a desfăşurat cu dificultate, după ce străzile s-au tranformat în adevărate râuri.

Oraşul Cisnădie din judeţul Sibiu a fost şi el lovit de ploile torenţiale. Canalizarea nu a mai făcut faţă în urma ruperii de nori şi, ca de fiecare dată când plouă puternic, străzile au fost inundate.

Început de tornadă la Sibiu

Tot la Sibiu, mai mulţi şoferi au surprins un început de tornadă.

În Hunedoara, oamenii s-au bucurat de fenomen extrem de rar şi spectaculos. Ploaia torenţială s-a încheiat cu un dublu curcubeu.

Meteorologii au anunţat că în zilele următoare vremea se îndreaptă în mai toată ţara, iar temperaturile vor ajunge la valori apropiate de normalul perioadei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Furtunile fac prăpăd în țară. În Neamț, localnicii din două sate izolate de ape au fost nevoiți să traverseze șuvoaiele în cuva unui excavator