Antena Meniu Search
x

Iranul interzice companiilor străine să testeze vaccinuri COVID-19 pe iranieni şi anunţă că va cumpăra vaccinul atunci când va fi "sigur"

Companiilor străine nu li se va permite să testeze vaccinurile COVID-19 pe poporul iranian, a declarat sâmbătă președintele Hassan Rouhani, la o zi după ce liderul suprem al Iranului a interzis importurile de vaccinuri din Statele Unite și Marea Britanie.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 09.01.2021, 16:36

Iranul a interzis testarea vaccinului Covid-19 pe populaţia iraniană - DPA Images via Hepta

Iranul anunţă că va cumpăra vaccinul atunci când va fi sigur

"Companiile străine au dorit să ne dea vaccinuri, astfel încât să fie testate pe poporul iranian.  Ministerul sănătății a împiedicat acest lucru", a spus Rouhani, fără a numi companiile sau a oferi detalii suplimentare.

"Oamenii noștri nu vor fi un dispozitiv de testare pentru companiile producătoare de vaccinuri", a adăugat el. "Vom cumpăra vaccinurile străine atunci când vor fi sigure"

Liderul suprem, ayatollahul Ali Khamenei, cea mai înaltă autoritate a Iranului, a declarat vineri că SUA și Marea Britanie sunt "de neîncredere" și, probabil, au căutat să răspândească infecția în alte țări. Iranul ar putea obține vaccinuri din alte locuri de încredere, a adăugat el, fără a oferi detalii, scrie Reuters.

Khamenei a repetat acuzațiile într-un tweet care a fost eliminat de Twitter, împreună cu un mesaj în care spunea că încalcă regulile platformei împotriva dezinformării.

Iranul a lansat, la sfârșitul lunii trecute, studiile umane ale primului său candidat intern la vaccinul COVID-19, spunând că ar putea ajuta țara să învingă pandemia, în ciuda sancțiunilor SUA care îi afectează capacitatea de a importa vaccinuri.

Tensiunile dintre Washington și Teheran au crescut din 2018, când președintele Donald Trump a abandonat un acord nuclear din 2015 și a impus din nou sancțiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Iranul interzice companiilor străine să testeze vaccinuri COVID-19 pe iranieni şi anunţă că va cumpăra vaccinul atunci când va fi "sigur"