Antena Meniu Search
x

Foto Iranul promite "un răspuns dur", după atacul Israelului cu avioane asupra consulatului iranian de la Damasc

Ambasadorul Iranului în Siria, Hussein Akbari, a declarat luni că Teheranul îi va răspunde cu "duritate" Israelului în urma bombardamentului efectuat mai devreme asupra consulatului iranian la Damasc, soldat cu cel puţin opt morţi, printre care şi un comandant al Gardienilor Revoluţiei, transmite agenţia EFE.

de Redactia Observator

la 01.04.2024, 22:04

atac israelian Damasc Siria
Iranul promite "un răspuns dur", după atacul Israelului cu avioane asupra consulatului iranian de la Damasc - Profimedia Images

"Regimul sionist (Israelul) acţionează împotriva dreptului internaţional, motiv pentru care va primi un răspuns dur din partea noastră", a spus ambasadorul într-o declaraţie acordată de la Damasc televiziunii publice iraniene.

Diplomatul iranian a mai afirmat că a privit de la o fereastră a clădirii ambasadei cum a fost lovit consulatul, a cărui clădire se află lângă cea a ambasadei. Potrivit ambasadorului iranian, atacul a fost efectuat cu avioane F-35, transmite Agerpres.

Televiziunea iraniană a precizat că printre victimele atacului se numără generalul Mohammad Reza Zahedi, unul dintre principalii comandanţi ai Forţei al-Quds din corpul Gardienilor Revoluţiei.

Israelul a bombardat consulatul Iranului de la Damasc

Pe acelaşi subiect

Televiziunea de stat iraniană în limba arabă Al-Alam și postul de televiziune Al-Mayadeen au declarat că lovitura l-a ucis pe consilierul militar iranian, generalul Ali Reza Zahdi. Generalul Zahdi a condus forța de elită Quds din Liban și Siria până în 2016.

Ministrul sirian de externe Faisal Mekdad a declarat presei, după întâlnirea cu ambasadorul Iranului, Hossein Akbari, că "mai multe" persoane au fost ucise. Reședința ambasadorului iranian se află în clădirea consulară, aflată chiar lângă ambasada din Damasc.

Armata siriană a anunțat că apărarea sa antiaeriană a interceptat "ținte ostile" în vecinătatea Damascului. Armata din Siria a mai transmis că avioanele israeliene au vizat clădirea consulatului din direcția Înălțimilor Golan, la ora locală 17.00. Armata israeliană nu a comentat incidentul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Iranul promite "un răspuns dur", după atacul Israelului cu avioane asupra consulatului iranian de la Damasc