Antena Meniu Search
x

Video Cele mai mari proteste din Israel după atacurile teroriste din 7 octombrie. Zeci de mii de oameni au blocat oraşele şi autostrăzile: ciocniri cu forţele de ordine

Război Israel - Hamas. Ciocniri violente în Israel, la cele mai mari proteste din ţară după atacurile teroriste din 7 octombrie. Zeci de mii de oameni nemulţumiţi de Guvern au ocupat străzile din mai multe oraşe şi au blocat autostrăzile. Ei cer demisia premierului Benjamin Netanyahu. Familiile ostaticilor cred că şeful executivului nu gestionează bine războiul cu Hamas. Poliţiştii au folosit tunuri cu apă ca să disperseze mulţimile.

de Redactia Observator

la 31.03.2024, 20:40

Vezi și

Zeci de mii de israelieni au cerut în stradă demisia guvernului. Rudele ostaticilor îl acuză pe premier că este principalul obstacol în calea unui acord pentru eliberarea prizonierilor din Gaza. "Mă auzi, Bibi? Nu ştiu dacă soţul meu este încă în viaţă, aşa că nu îmi vorbi de victorie. Nu vreau să aud despre presiunea militară. Nimic nu a funcţionat până acum, ostaticii mor zilnic", a declarat Aviva Siegel, soţia unui ostatic. Este prima dată de la începutul războiului când cele două mişcări, cea pentru eliberarea ostaticilor şi cea anti-Netanyahu, îşi unesc forţele. Protestatarii au blocat mai multe autostrăzi şi au aprins focuri pe drum.

130 de oameni dintre cei răpiţi pe 7 octombrie sunt încă în Gaza, în mâinile teroriştilor

130 de oameni dintre cei răpiţi pe 7 octombrie sunt încă în Gaza, în mâinile teroriştilor Hamas şi ai aliaţilor lor. Nu toţi sunt însă în viaţă. O nouă rundă de negocieri a început la Cairo, dar în Israel familiile nu mai au răbdare. Poliția a folosit tunuri cu apă pentru a împrăștia manifestanţii. Noi proteste sunt anunţate seară de seară până miercuri în faţa Parlamentului. Familiile ostaticilor şi-au montat corturi şi ameninţă că vor rămâne acolo. Sunt susţinute de 200 de companii, care vor permite angajaţilor să plece mai devreme de la muncă pentru a participa la manifestaţii.

Între timp, in lume continuă demonstraţiile pro-Palestina. La Londra, două sute de mii de oameni au ieşit în stradă pentru a cere încetarea focului în Fâşia Gaza. Şi în capitala Irakului a avut loc o demonstraţie pentru oprirea războiului din enclavă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Cele mai mari proteste din Israel după atacurile teroriste din 7 octombrie. Zeci de mii de oameni au blocat oraşele şi autostrăzile: ciocniri cu forţele de ordine