Antena Meniu Search
x

ISIS revendică cel mai SÂNGEROS atac în masă din istoria modernă a Statelor Unite. Reacția FBI

Statul islamic revendică atentatul de la Las Vegas, însă FBI afirmă că atacul nu are vreo legătură cu vreo grupare teroristă ”internaţională”

Statul islamic revendică atentatul de la Las Vegas, însă FBI afirmă că atacul nu are vreo legătură cu vreo grupare teroristă ”internaţională”

ISIS a revendicat luni, prin agenţia sa de propagandă Amaq, atacul armat de duminică de la Las Vegas, la un festival contry, soldat cu cel puţin 58 de morţi şi 515 răniţi. Însă, FBI respinge această ipoteză și anunță că atacul n-are nicio legătură cu vreo grupare teroristă ”internaţională”.

Potrivit Amaq, atacatorul s-a convertit la islam în urmă cu câteva luni.

Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, presupusul autor al atacului, s-a sinucis înainte ca poliţiştii să intre în camera sa, la hotelul cazinou Mandalay Bay, de unde a tras în spectatorii festivalului.

El avea ”cel puţin zece arme de foc” în cameră, a anunţat biroul şerifului din Las Vegas.

Pe de altă parte, agentul special Aaron Rouse din cadrul poliţiei federale americane (FBI) însărcinat cu ancheta, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că atacul nu are legătură cu vreo grupare teroristă internaţională.

Gruparea, care a mai făcut revendicări exagerate sau false în trecut, afirmă că atacatorul era ”un soldat” care s-a converit la islam în urmă cu câteva luni.

Autorităţile nu au stabilit încă mobilul atacului, însă apreciază că Paddock a acţionat singur.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » ISIS revendică cel mai SÂNGEROS atac în masă din istoria modernă a Statelor Unite. Reacția FBI